Rareș Bogdan despre muncitorii sezonieri: Părem imbecilii planetei! Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, este un imbecil

Despre problema actuală a muncitorilor sezonieri care pleacă iarăși spre țările vestice pentru a culege recoltele nemților, italienilor sau spaniolilor, Rareș Bogdan a răbufnit în stilul său “jurnalistic”, aruncând cu invective asupra celui care a luat decizia: “Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, este un imbecil”!

Ei, aș! Cum așa? Nu mă-nnebuni! Chiar să nu știe domnul Rujbombonel cine a ridicat batistuța pentru a da semnalul uneia dintre cele mai ample campanii de trafic de persoane, organizate la nivel guvernamental?

”De ce mai tinem oamenii in izolare si cerem distantare sociala daca avem astfel de actiuni???? Suntetim nebuni chiar toti in tara asta!!!!! Imaginile sunt de ACUM!!! Sunt 2.000 de oameni in Aeroportul Cluj!

O imbecilitate! Daca tot au venit acasa, sa ii pastram si sa dezvoltam Agricultura romaneasca. Aici, producatorii si cultivatorii duc lipsa de forta de munca si noi ne trimitem forta de munca pentru agricultura in Italia si Germania. Nu stiu cine a luat decizia, insa oricine ar fi, este un imbecil. Si Nuuuu in Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost in epicentrul infectărilor cu COVID19. Mai bine chemati marii agricultori romani si producatori/cultivatori si analizam daca le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 eur care reprezinta chiriile si cheltuielile ca nu sunt oamenii acasa si ne dezvoltam in sfarsit Agricultura!!!!!!

Nu putem sa importam in continuare patrunjel, ceapa, cartofi, usturoi si drojdie! Parem imbecilii planetei. Si inca ceva, BLOCATI acum exportul de cereale si faina! In ultimele 3 saptamani au fost exportate cantitati uriase de faina si cereale prin Portul Constanta”, a scris pe facebook Rareș Bogdan

După ce s-a mai răcorit puțin, la vreo câteva ore Rareș Bogdan nu doar că și-a “corectat politic” postarea de pe facebook, cea cu … imbecilii, dar a revenit și cu niscaiva lămuriri față de reacția legată de plecarea muncitorilor sezonieri din Românie:

Reacția mea in cazul muncitorilor sezonieri este motivată deoarce este un risc inclusiv pentru măsurile luate de autorități, deoarece nu poți pretinde ca oamenii sa stea in case când tu permiți să se adune 2000 la un loc și în plină epidemie să le expui sănătatea. Știm bine ca în patologia acestei boli sunt persoane infectate care nu au simptome și pot să transmită virusul și cei cu imunitate mai slabă să ajungă în stare foarte gravă.

O altă problemă care apare este cine îi va aduce pe acești oameni acasă peste o lună? De abia ce au fost repatriați unii sezonieri, vor fi abandonați și apoi se va cere statului să-i repatrieze din nou pentru ca multe țări mențin stările de urgență în perioada următoare.

apiland.ro

În altă ordine de idei, până de curând se insista pe aducerea românilor în patrie pentru că nu avem forță de muncă, era de lucru și nu aveai cu cine. Acum mulți din Compatrioții noștri sunt aici și printre ei sunt oameni pricepuți și profesioniști. Să le oferim cele mai atractive soluții să nu mai ia calea pribegiei. Și noi avem nevoie de oameni care să muncească și ei au nevoie de o casă, de siguranța că pe lângă casa părinților lor au o șansă să își reconstruiască viața.

După ce trece criza oamenii sunt liberi să circule și dacă nu sunt mulțumiți în România să își afle alte oportunități. Suntem în UE și respectăm recomandările Comisiei pentru facilitarea mobilității muncitorilor sezonieri, doar că acestea au fost făcute când in România nu ne confruntam cu situația de AZI. Riscăm să punem în joc măsurile pe care le-am luat și sănătatea oamenilor pe vreme de pandemie.”, a scris Rareș Bogdan pe facebook

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]