Dan Puric despre pandemie: “Ar trebui să păstrăm și o distanță față de clasa politică, să intrăm în carantină…”

Invitat de George Simion în cadrul unei emisiuni transmise live pe facebook, youtube dar și de către televiziunea unionistă 10TV, maestrul Dan Puric a vorbit despre principalele subiecte care frământă societatea românească în această perioadă: pandemia de coronavirus și degringolada politică a unui guvern tot mai laș, tot mai incompetent, tot mai trădător și mai habarnist.

“Această criză, cu toate nenorocirile inerente pe care le-a adus, în toate registrele vieții, are și un caracter extraordinar de curativ. Are un caracter terapeutic la nivel sufletesc.

Săracul român caută să se regăsească. Iar lucrul acesta este cel mai important pentru că el de 70 de ani sau de 80 de ani nu se regăsește. Sunt 50 de ani de comunism și 30 de ani de improvizație politică, cu caracter criminal, în care el nu se poate regăsi.

apiland.ro

Trebuie să observăm următorul lucru. Se fac niște eforturi foarte mari ca acest popor român să fie scos din identitatea lui, din matca lui sufletească. La ce asistăm noi acum nu este numai un atac asupra sănătății noastre, pandemia este un fapt obiectiv, nimeni nu o mai poate nega…

Dar eu consider că este un atac dublu, e un război asupra noastră ca identitate culturală, ca identitate spirituală, și că există o imunitate biologică pe care iată, cu care încercăm să ne apărăm în fața virusului, dar mai există și o imunitate sufletească, cu care încerăm să ne apărăm asupra unui virus mai periculos, care-i de tip ideologic, care este ascuns, care este pervers, și care atacă, și căruia trebuie să-i știm și acestuia vectorul de transmisie.

Așa cum din punct de vedere epidemiologic este absolut corect să păstrăm o distanță socială față de cealaltă persoană, de un metru jumate sau de doi metri, ar trebui păstrată și o distanță sufletească față de clasa politică. Ar trebui să intrăm în carantină sufletească față de ei.”, a spus Dan Puric


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]