Guvernul, acuzat de lipsă de reacție: “Principalele reţele de crimă organizată din domeniul forestier au căpătat liber la defrişări ilegale”

Mandat guvernamental pentru defrişarea pădurilor seculare

Profitând de faptul ca organele Ministerului Afacerilor Interne s-au constituit în dispozitive cu caracter special care să sprijine lupta împotriva Covid 19, iată că principalele reţele de crimă organizată din domeniul forestier au căpătat liber la defrişări ilegale.

Pădurile seculare sunt practic rase de pe faţa pământului fără ca instituţiile competente să încerce măcar să schiţeze vreo măsura împotriva acestui fenomen care ar putea să reprezinte, în viitorul foarte scurt, un atac la securitatea naţională a României.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Nu numai că autorităţile nu intervin, măcar la limitarea acestui fenomen extrem de periculos ci, dimpotrivă, prin declaraţii caracterizate de amatorism şi iresponsabilitate, lasă să se înţeleagă că forţa de coerciţie a statului român este practic paralizată.

“Susţin exploatarea sustenabilă a pădurilor României” declara, nimeni altul decât ministrul Costel Alexe, cel care în urmă cu câţiva ani îl aştepta pe pista aeroportului din Iaşi pe preşedintele Traian Băsescu în cel mai pitoresc mod, înarmat cu un bucheţel de flori de sezon.

Ba mai mult, acelaşi ministru iresponsabil a şi adus argumente în motivarea refuzului de a ieşi din inerţia tăierilor ilegale, şi anume că sectorul forestier şi de prelucrare a lemnului reprezintă 3,5% din PIB.

Ceea ce a evitat, însă, să precizeze domnul Alexe a fost raportul primelor 5 luni de mandat în fruntea ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, anume 26.000 de hectare defrişate, peste 1,6 milioane de avize pentru transport de material lemnos, ceea ce înseamnă un număr de 10.000 de astfel de avize pe zi.

Dintre acestea, un număr de 900.000 de avize au fost emise pentru locurile de recoltare, pentru care ar corespunde un număr efectiv de minimum 18 milioane de metri cubi de lemn.Pus însă în faţa dovezilor indubitabile de multiple cazuri de defrişări ilegale, domnul ministru a schimbat strategia şi, ca un veritabil laş, a acuzat o campanie de fake-news-uri menţionând şi că, în România, s-a declanşat o operaţiune de depistare a transportului ilegal de lemne.

Domnule ministru, dumneavoastră ori glumiţi pe această temă, ori nu înţelegeţi fenomenul. În timp ce dumneavoastră mimaţi lupta pentru limitarea transporturilor ilegale de material lemnos, ţara se confruntă cu fenomentul tăierilor ilegale de copaci.

Dacă raţionamentul dumneavoastră manifestă asemenea fracturi de logică, vă informăm pe această cale că tăierea ilegală a copacilor este o operaţiune anterioară transportului ilegal de material lemnos, iar dumneavoastră, în calitate de ministru, ar trebui să vă ocupaţi, în primul rând, de limitarea tăierilor ilegale.

Ca un aspect de logică de şcoală gimnazială, dacă nu se va mai taia illegal, nici nu se vor mai înregistra transporturi ilegale.Ce doriţi însă dumenavoastră, domnule ministru ?

Pe de o parte aţi declarat că veţi stopa defrişările ilegale, apoi la două zile că porniţi campania de limitare a transporturilor ilegale de material lemnos, uitând de defrişări, apoi, la nicio săptămână, aţi declarat că “se discută să vedem dacă ne permitem să stopăm tăierile de lemn”, pentru ca după alte câteva zile concluzia să lovească, efectiv, în toate pădurile din România: “măsura interzicerii tăierilor nu ar fi benefică pentru economie (…) ar exista consecinţe pe care nu ni le putem permite”.

Dar să ramânem fără păduri ne putem permite?De ce tocmai acum, când au început să dispară şi pădurile seculare, aplicaţia “Inspectorul Pădurilor” are probleme de funcţionare ?De ce tocmai acum, domnule ministru, confundăm suprafeţele defrişate ilegal cu poieni şi zone pentru hrănirea animalelor?”, se arată în declarația de presă a deputatului Petru-Bogdan Cojocaru

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Dan Puric despre pandemie: "Ar trebui să păstrăm și o distanță față de clasa politică, să intrăm în carantină..."

joi apr. 16 , 2020
Invitat de George Simion în cadrul unei emisiuni transmise live pe facebook, youtube dar și de către televiziunea unionistă 10TV, maestrul Dan Puric a vorbit despre principalele subiecte care frământă societatea românească în această perioadă: pandemia de coronavirus și degringolada politică a unui guvern tot mai laș, tot mai incompetent, […]
Dan Puric despre pandemie: "Ar trebui să păstrăm și o distanță față de clasa politică, să intrăm în carantină...", Foto: captură video Facebook / AUR

Poate vă place și:

libris.ro