La 23 aprilie 2002 avea loc la Iași tragedia din Maxx Space, o speluncă cu patron liberal

La 23 aprilie 2002, într-o speluncă cu patron liberal, în persoana lui Relu Fenechiu, avea loc la Iași o tragedie similară celei de la Colectiv. Într-o așa zisă discotecă numită Maxx Space, în cadrul concursului „Liceul anului 2002”, patru elevi de liceu au suferit arsuri în urma unui accident stupid: o demonstrație de aptitudini, mai exact de karate, în mijlocul unui cerc de foc improvizat din tăvițe cu alcool s-a sfârșit tragic pentru câțiva elevi la Iași, după ce sticla din mâna unuia dintre tineri a explodat.

Rezultatul? Din cei patru elevi care au suferit anumite arsuri, o fată a murit, iar una a rămas cu grave răni pe corp, necesitând multiple operații foarte costisitoare de refacere, fiind foarte aproape să-și piardă o mână, pe care doctorii voiau inițial să i-o amputeze pentru a-i putea salva viața.

Doar că la Iași securiștii și soroșiștii n-au mai stârnit revolte stradale, n-au mai făcut același joc de glezne precum la Colectiv. Niște copii au fost nenorociți, familiile lor la fel, iar patronul liberal al speluncii morții nu și-a ținut nici măcar cuvântul dat părinților fetei care a murit:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

M-am dus la Fenechiu și prima data mi-a spus că mă ajută și cu înmormantarea și cu amenajarea cavoului. Mi-a dat niște carne și niste vin, și dupa aceea, în legatură cu cavoul, m-a trimis să stau de vorba cu un inginer de la el de la firmă. Când a văzut ce cheltuieli trebuie să facă, s-a răzgândit și mi-a spus că-mi dă 5 milioane lei vechi să fac cavoul. Ce să fac cu banii aceștia? Am renunțat. Eu pot să mă bat cu Fenechiu?”, a spus Valeriu Moraru, tatăl fetei moarte, potrivit bzi.ro

Nu tu „Corupția ucide”, nu tu „Prostia ucide”, „Lăcomia ucide”, etc. Ba chiar dimpotrivă, patronul speluncii, Relu Fenechiu, a ajuns rând pe rând, mai întâi deputat și apoi chiar ministru (n.r. ministru al Transporturilor)!?

Să ne amintim că până la Colectiv au mai fost nenorociri cu duiumul în țara asta…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Minunata lume nouă: război informațional împotriva publicațiilor conservatoare, naționaliste și ortodoxe

sâm apr. 25 , 2020
De o „peroadă” (n.r. termenul pe care Mălai Mare ăla de la Cotroceni ne îndeamnă să-l folosim în locul celui de perioadă) bună de ani, în România asistăm la un incredibil război informațional, al naibii de similar cu activismul bolșevic, de reducere la tăcere a publicațiilor aparținând „dușmanilor de clasă„. […]

Poate vă place și:

libris.ro