libris.ro

Reacții de solidaritate jurnalistică în România cu Marius Albin Marinescu și Justitiarul.ro

Reacții de solidaritate jurnalistică în România cu Marius Albin Marinescu și Justitiarul.ro

După închiderea publicației Justitiarul.ro, aparținând jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu, mediul jurnalistic din România și chiar unii membri ai societății civile și-au manifestat solidaritatea față de jurnalistul român din Sibiu cu cele mai ample și mai răsunătoare anchete despre faptele de corupție ale lui Klaus Iohannis, solicitând redeschiderea publicației și respectarea dreptului la liberă exprimare prevăzut în Constituția României.

Jurnalistul Victor Roncea, editor la Roncea.ro, este printre primii colegi de breaslă ai lui Marius Albin Marinescu care solicită public redeschiderea publicației Justitiarul.ro:

Foto: captură facebook / Victor Roncea

„De când așteapta sasul asta. Albin Marinescu s-a luptat singur cu el încă din timpul fărădelegilor de la Sibiu. Consider această măsură un abuz sinistru și o dovadă a statului milițienesc răbufnit din hăurile sistemului care ne guvernează. Este vreo diferență între ce se întamplă azi la noi și ce face Putin în Rusia? NU! Doar masca e alta. Păcat că nu va exista nici o reacție a asa-zisei prese din România, aservită acestui sistem în cea mai mare parte. Mă declar, așadar, solitar și solidar cu Marius Albin Marinescu de la Justitiarul”, a scris pe facebook Victor Roncea

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Publicistul Iulian Capsali, fost director editorial la publicația România Liberă, reacționează și el față de ceea ce el numește suprimarea site-ului „Justitiarul.ro”:

„STOP! Ce faci Retardis, ai suprimat siteul „Justitiarul.ro” prin mâna acoperitului pesedist Grindeanu, șeful ANCOM?Te-ai răzbunat pe Marius Albin Marinescu, care a arătat lumii toate golăniile făcute cât ai fost primar al Sibiului, tu, chintesență de cinste germană? Că iată, și justiția ți-a luat două din cele șase case, chiar s-a vădit că a fost fals și uz de fals făcut împreună cu doamna Geta, dar v-a lăsat cu banii luați de la Reifeissen – 300.000 de coco – că poate aveți nevoie de bănuți pentru copii. Cum care copii? Ăia pe care i-ați vândut.Deci, pas cu pas spre dictatura acestei caricaturi de tiran provincial. Al cărui guvern Sică tocmai se pregătește să facă o injecție în presa fidelă șpăgii, că o duce greu și alegerile se apropie.Miliția dă amenzi la românii amărâți de 80 de milioane de euro, bate oameni care se bucură la ei în curte și împușcă din spate pe un nefericit în criză, în chiloți și cu o forfecuță în mână, iar acum suprimați presa incomodă? Hai că spitalul ăla improvizat în hala aia de ciment poate fi convertit în clinică de tratamente speciale pentru revoltați.Jos laba de pe presa nealiniată, ticăloșilor!”, a scris pe facebook Iulian Capsali

Foto: captură facebook / Iulian Capsali

După ce ANCOM a pus în practică solicitarea celor de la Ministerul de Interne de a restricționa accesul utilizatorilor la site-ul justitiarul.ro (n.r. vezi Site-ul celui mai critic jurnalist din Sibiu la adresa lui Iohannis, redus la tăcere de ANCOM), aparținând jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu, un jurnalist foarte incomod, atât pentru actuala guvernare cât și pentru Klaus Iohannis, Ovidiu Zară reacționează pe contul său de socializare: “Dictatura a început!ADIO libertate de exprimare!”.

“#dictatura a început ADIO #libertatedeexprimareLa cererea MAI-ului condus de Vela, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) a decis închiderea site-ului justitiarul.ro al jurnalistului sibian Albin Marinescu.
Motivul fals invocat de eunucii galbeni: justițiarul.ro ar fi publicat știri false despre coronavirus.
În fapt, justiţiarul.ro a deranjat pentru că era portalul care a publicat de peste 12 ani anchete și dezvăluiri privind ingineriile derulate de Johannis, dar și analize antisistem, atât din domeniul politic, cât și din zona bancară, economică, dar și din domeniul serviciilor secrete.”, a scris pe facebook jurnalistul Ovidiu Zară

Foto: captură facebook / Ovidiu Zară

Dan Diaconu, cunoscut pentru articolele sale cu tematică economică de pe Trenduri Economice reacționează și el cu amărăciune la vestea că a fost închis Justitiarul:

„Aflu cu un gust amar că au închis site-ul Justițiarul. Iată-l pe Klaus răzbunându-se ca un borfaș. Dacă e un om care i-a ținut piept Plăvanului atunci când toată propaganda dementă îl lăuda, acela este Marius Albin Marinescu. El a fost singura voce care a arătat că
„regele e gol” încă de pe vremea în care proștii-i admirau hainele cele nevăzute.Era previzibilă închiderea site-ului. Dezvăluirile făcute de Justițiarul i-au provocat lui Klaus pierderea a două case și a prejudiciului acela pe care refuză să-l plătească(dacă nu mă înșel vreo 300 000 EUR). Precum și evidența că doamna Geta a făcut fals în acte; după cum bine știți, plângerea penală făcută tot de Marius Albin Marinescu s-a finalizat cu un dosar închis „noaptea ca hoții” de procurorii klausiști de la Alba(poate mai țineți minte cum refuza „duamna” să se prezinte la audieri pe motiv de proastă dispoziție).Iată cum, treptat, ANCOM belește rând pe rând vocile independente. Părerea mea e că se desfășoară un război mult mai radical, mult mai pe față. După ce nervozitatea românilor a crescut, s-a luat măsura adormirii vigilenței lor cu ipotetica „liberare” din 15 mai. Până atunci, milițienii de presă din Grupul pentru Comunicare Strategică par a se fi unit întru înăbușirea tuturor vocilor independente. De ce-o fac? Pentru mai multă propagandă.E vechea schemă din vremea comunistă: atunci când propaganda nu face față, bagă mai multă propagandă! Ehei, dragii moșului, până la urmă și căruța asta cu rahat se va răsturna peste voi și-o să vedeți ce-o să mai puțiți!”, a scris pe facebook Dan Diaconu

Foto: captură facebook / Dan Diaconu

Reacții de solidaritate au mai avut loc și din partea unor publicații precum Activenews.ro, Glasul.info, sau precum Incorectpolitic.com, dar și proteste din partea unor persoane publice precum profesorul Corvin Lupu sau profesorul Ion Coja (n.r. vezi Profesorul Ion Coja: “Mișeii! Au suspendat „Justițiarul”!”), sau din partea președintelui Asociației Calea Neamului, domnul Mihai Tîrnoveanu.

Foto: captură facebook / Mihai Tîrnoveanu

Redactorul șef al publicației Glasul.info, Fandel Mihai, s-a declarat și el solidar cu Marius Albin Marinescu și cu publicația sa, Justitiarul.ro. Jos cenzura!

Foto: captură facebook / Fandel Mihai

Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info