Deși redeschis după un val de solidaritate publică, atât din partea colegilor de breaslă din jurnalism, a cititorilor, cât și a unor persoane publice din societatea românească, site-ul justitiarul.ro a fost redus la tăcere pentru a doua oară de către ANCOM, după doar câteva ore de libertate de opinie.
“Justitiarul.Ro era un site ce mai scotea în evidență ilegalitățile clasei politice.Datorită acestui portal Iohannis a pierdut două case obținute ilegal. Nu vă faceți griji de el, Iohannis mai are altele făcute legal din meditații. Ce a făcut președintele? Folosindu-se de starea de urgență a închis platforma. Adică folosim starea de urgență ca să limităm libertatea și democrația?”, a scris pe facebook Lulea Marius Dorin
Am observat cu stupefacție că în vreme ce actuala guvernare finanțează cu milioane presa de casă, presa “ascultătoare”, iar PNL-ul sponsorizează pe facebook în draci postări despre “faptele de eroism” în lupta cu pandemia ale actualului guvern, presa independentă este pur și simplu ucisă prin deciziile luate de către Grupul de Comunicare Strategică și MAI.
Mai mult decât atât, se pare că jurnalistul Marius Albin Marinescu este și ținta unui atac concertat inclusiv pe rețelele de socializare, acolo unde este redus la tăcere tot prin cenzură.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Constituția României NU se negociază!Comisia juridică a Senatului condusă de Serban Nicolae a dat AVIZ POZITIV proiectului de lege UDMR prin care LIMBA MAGHIARĂ devine a doua LIMBĂ OFICIALĂ în statul român. Pe 8 aprilie anul acesta Senatul a și adoptat tacit această lege care urmează să ajungă la Camera […]