FAO și Ministrul Agriculturii din RM au discutat despre provocările COVID-19 asupra agriculturii și alimentației

Reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund Jehle și Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, au discutat în cadrul unui dialog on-line, necesitățile actuale ale sectorului agricol și alimentar din Moldova pentru a depăși efectele negative ale pandemiei COVID-19. Discuția generală s-a concentrat pe eforturile comune de soluționare a provocărilor actuale din agricultură.

Principalul subiect abordat a vizat impactul social economic al secetei și crizei provocate de pandemia de COVID-19 asupra agriculturii, alimentației și nivelului de trai al populației din Republica Moldova, în special din mediul rural.

Alte aspecte importante ale discuției s-au axat pe situația dificilă a fermierilor mici, care întâmpină probleme în comercializarea producției și situația din sectorul vitivinicol din cauza perturbărilor în comerț și consum.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

În contextul provocărilor multiple pentru agricultura și securitatea alimentară din țară, FAO a anunțat că va întreprinde mai multe măsuri de asistență pentru Republica Moldova.

FAO și-a exprimat disponibilitatea de a susține MADRM în monitorizarea și analiza consecințelor COVID-19 în agricultură și alimentație precum și mobilizarea resurselor necesare pentru depășirea acestora.

De asemenea, vor fi estimate efectele lipsei de precipitații asupra roadei cerealelor de toamnă și a problemelor din sezonul actual de plantare. Conform prognozelor, din cauza secetei roada de cereale ar putea fi compromisă până la 40-50%.

La final de dialog, s-a decis organizarea unei videoconferințe cu miniștrii agriculturii țărilor vecine pentru a discuta și analiza în comun acțiunile necesare pentru menținerea unui nivel adecvat al securității alimentare în regiune. Conferința on-line va fi facilitată de oficiul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Alexandru Papiu-Ilarian: "Ei vor să ne facă țară ungurească iar pe noi Unguri. Din contră, noi vrem ca Transilvania, și până la Tisa, să fie Transilvanie, și nu țară ungurească"

mar mai 5 , 2020
Alexandru Papiu-Ilarian a fost unul dintre reprezentanții de frunte ai pașoptiștilor români din Transilvania și în același timp unul dintre marii luptători pentru unitatea neamului românesc. A fost jurist, istoric, lingvist, ministru român din Transilvania, unul din principalii organizatori ai revoluției de la 1848, membru titular al Academiei Române din anul 1868. În ediția din […]
Alexandru Papiu-Ilarian: "Ei vor să ne facă țară ungurească iar pe noi Unguri. Din contră, noi vrem ca Transilvania, și până la Tisa, să fie Transilvanie, și nu țară ungurească", Foto: Glasul.info

Poate vă place și:

libris.ro