Încă un proiect legislativ tâmpit, antiromânesc, depus în Parlamentul României?

Nici bine nu s-au liniștit apele în legătură cu proiectele legislative anticonstituționale și antiromânești din Paralamentul României legate de autonomia așa zisului “ținut secuiesc” și modificările scandaloase aduse Codului Administrativ, că iată, la parlament a fost depus vineri, un proiect de lege care are ca obiect consacrarea datei de 8 mai ca “Ziua Victoriei”.

“Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi anunţă că a depus, vineri, la Parlament, un proiect de lege care are ca obiect consacrarea datei de 8 mai ca „Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial”.”, scrie capital.ro

Citiți și: 9 mai 1945 – nimic de sărbătorit pentru români!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

“Ziua Victoriei” este sărbătorită pe 9 mai în Rusia și în fostele republici sovietice și în unele foste state satelit ale URSS, și pe 8 mai în țările din vestul și nordul Europei. Uneori, televiziunile occidentale redau câte un spectacol grotesc în care “Ziua Victoriei” este sărbătorită “la comun” de către șefii unor mari puteri europene, împreună cu liderii Federației Ruse, asistând la parade militare și coregrafii pline de o simbolistică și o propagandă dezgustătoare.

Ce are România de sărbătorit prin această așa zisă “Zi a Victoriei”? Pierderea teritoriilor românești, a Basarabiei, a Bucovinei de Nord, a Cadrilaterului? Trecerea Ardealului de Nord prin chinurile iadului timp de 4 ani sub administrație horthystă? Pierderea a unui număr uriaș de vieți omenești? Pierderi economice uriașe, urmate de o foamete și de o jefuire sistematică a țării, mascată sub pretextul unor despăgubiri de război?

Și mai importantă este consecința imediată acestei blestemate de așa zisă “Zi a Victoriei”. Ce ne-a adus nouă această “victorie”? Ce a instalat în România? Sau poate ăsta și este scopul deputatului liberal Ovidiu Raeţchi? De a marca victoria bolșevismului asupra României, momentul când se declanșează teroarea bolșevică pe pământul României?

Singurul eveniment demn de sărbătorit de către români pe 9 mai este ziua de 9 mai 1877 când a fost proclamată Independenţa României ca urmare a declanşării Războiului de Independenţă al României, și nimic altceva!

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 8 mai 1892 apărea în Gazeta Transilvaniei un fragment din Amintiri din copilărie, de Ion Creangă

vin mai 8 , 2020
La 8 mai 1892 (n.r. 26 aprilie s.v.), în numărul 93 al ziarului Gazeta Transilvaniei apărea la Brașov publicat un fragment din “Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă, opera atât de îndrăgită a scriitorului de pe plaiurile Humuleștiului, cel care ne-a încântat multora dintre noi copilăria cu niște lecturi greu […]
La 8 mai 1892 apărea în Gazeta Transilvaniei un fragment din Amintiri din copilărie, de Ion Creangă

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News