Mesaj de Ziua Internaţională de luptă împotriva homofobiei: “Singura soluţie viabilă pe termen lung este educaţia”

Cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (17 mai), deputata USR Cristina Iurişniţi, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și inițiatoarea legii prin care a fost impusă educația sexuală obligatorie pentru copii în școli, a transmis un comunicat de presă.

Redăm comunicatul de presă al deputatei USR, cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (17 mai):

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputata USR Cristina Iurişniţi, transmite un mesaj de susţinere pentru toţi cetăţenii români, cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (17 mai).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

”În calitate de preşedintă a Comisiei de resort, este de datoria mea să atrag atenţia că nu toţi cetăţenii români beneficiază pe deplin de egalitate de şanse, pentru cei din comunităţile menţionate fiind încă extrem de dificil să-şi exercite toate drepturile fundamentale”, precizează deputata USR Cristina Iurişniţi.

”Constituţia României, la Art. 16, alineatul (1) menţionează foarte clar: Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Mai mult, din 2015, CEDO obligă toate statele membre ale Consiliului Europei să recunoască viaţa de familie pentru toate cuplurile printr-o lege care conferă drepturi substanţiale, similare căsătoriei”, atrage atenţia preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse.

”Cu toate acestea, şi în ciuda solicitărilor repetate din partea societăţii civile din România, încă nu avem o lege a parteneriatului civil. Alături de colegii mei din Comisia pe care o conduc, am avizat favorabil toate iniţiativele legislative pe această temă şi în calitate de preşedintă a Comisiei am adresat în numeroase ocazii mesaje ferme de non-discriminare şi sprijinire a drepturilor fundamentale atât public, cât şi în plenul Parlamentului”, a subliniat Cristina Iurişniţi.

”Să nu uităm, însă, că doar printr-o abordare integrată şi cu colaborarea tuturor actorilor şi a factorilor de decizie vom putea promova constant şi eficient egalitatea de şanse şi de gen în societatea românească actuală. Iar singura soluţie viabilă pe termen lung este educaţia”, a mai declarat preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor. În acest sens, deputata USR Cristina Iurişniţi a propus în Parlament o serie de modificări legislative şi a organizat numeroase consultări şi evenimente pentru asumarea unor obiective concrete în educaţie, precum modificarea programei şi a manualelor în spiritul incluziunii şi toleranţei, prin eliminarea tuturor stereotipurilor.”, se arată în comunicatul de presă al deputatei USR Cristina Iurişniţi

Citiți și: Biserica și Coaliţia pentru familie atacate de un deputat USR: “M-am luptat 3 ani cu multe ONG-uri retrograde care făceau parte din Coaliţia pentru familie şi care erau susţinute de BOR”

Înainte de toate, trebuie reamintit pentru cei care nu știu, că tocmai deputata USR Cristina Iurişniţi este inițiatoarea legii prin care este impusă educația sexuală obligatorie pentru copii în școli. Iar din comunicatul de presă de mai sus al Cristinei Iurișniți, cuvântul de ordine este … “educație”: “…singura soluţie viabilă pe termen lung este educaţia” și “asumarea unor obiective concrete în educaţie, precum modificarea programei şi a manualelor“. Ați priceput?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Noaptea muzeelor reprogramată pentru 14 noiembrie din cauza pandemiei

lun mai 18 , 2020
Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment organizat în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, data adoptată de ICOM (Consiliul Internațional al Muzeelor) drept Ziua Internațională a Muzeelor. An după an, această manifestare începuse să adune tot mai mulți vizitatori, să deschidă tot mai tare apetitul românilor pentru artă, […]

Poate vă place și:

libris.ro