Mesaj de Ziua Internaţională de luptă împotriva homofobiei: “Singura soluţie viabilă pe termen lung este educaţia”

Cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (17 mai), deputata USR Cristina Iurişniţi, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și inițiatoarea legii prin care a fost impusă educația sexuală obligatorie pentru copii în școli, a transmis un comunicat de presă.

Redăm comunicatul de presă al deputatei USR, cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (17 mai):

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputata USR Cristina Iurişniţi, transmite un mesaj de susţinere pentru toţi cetăţenii români, cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei (17 mai).

”În calitate de preşedintă a Comisiei de resort, este de datoria mea să atrag atenţia că nu toţi cetăţenii români beneficiază pe deplin de egalitate de şanse, pentru cei din comunităţile menţionate fiind încă extrem de dificil să-şi exercite toate drepturile fundamentale”, precizează deputata USR Cristina Iurişniţi.

”Constituţia României, la Art. 16, alineatul (1) menţionează foarte clar: Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Mai mult, din 2015, CEDO obligă toate statele membre ale Consiliului Europei să recunoască viaţa de familie pentru toate cuplurile printr-o lege care conferă drepturi substanţiale, similare căsătoriei”, atrage atenţia preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse.

apiland.ro

”Cu toate acestea, şi în ciuda solicitărilor repetate din partea societăţii civile din România, încă nu avem o lege a parteneriatului civil. Alături de colegii mei din Comisia pe care o conduc, am avizat favorabil toate iniţiativele legislative pe această temă şi în calitate de preşedintă a Comisiei am adresat în numeroase ocazii mesaje ferme de non-discriminare şi sprijinire a drepturilor fundamentale atât public, cât şi în plenul Parlamentului”, a subliniat Cristina Iurişniţi.

”Să nu uităm, însă, că doar printr-o abordare integrată şi cu colaborarea tuturor actorilor şi a factorilor de decizie vom putea promova constant şi eficient egalitatea de şanse şi de gen în societatea românească actuală. Iar singura soluţie viabilă pe termen lung este educaţia”, a mai declarat preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor. În acest sens, deputata USR Cristina Iurişniţi a propus în Parlament o serie de modificări legislative şi a organizat numeroase consultări şi evenimente pentru asumarea unor obiective concrete în educaţie, precum modificarea programei şi a manualelor în spiritul incluziunii şi toleranţei, prin eliminarea tuturor stereotipurilor.”, se arată în comunicatul de presă al deputatei USR Cristina Iurişniţi

Citiți și: Biserica și Coaliţia pentru familie atacate de un deputat USR: “M-am luptat 3 ani cu multe ONG-uri retrograde care făceau parte din Coaliţia pentru familie şi care erau susţinute de BOR”

Înainte de toate, trebuie reamintit pentru cei care nu știu, că tocmai deputata USR Cristina Iurişniţi este inițiatoarea legii prin care este impusă educația sexuală obligatorie pentru copii în școli. Iar din comunicatul de presă de mai sus al Cristinei Iurișniți, cuvântul de ordine este … “educație”: “…singura soluţie viabilă pe termen lung este educaţia” și “asumarea unor obiective concrete în educaţie, precum modificarea programei şi a manualelor“. Ați priceput?


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]