Gheorghe Funar a câștigat împotriva CNCD după ce spusese că maghiara e “limba cailor”

Cinci ani de zile a durat lupta lui Gheorghe Funar în justiție pentru a anula o amendă dată de CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) pentru că într-o emisiune de televiziune din octombrie 2014 a spus că maghiara este „limba cailor”.

“Fostul primar s-a luptat cinci ani prin tribunale iar finalul a fost pe măsura așteptărilor sale. Curtea de Apel Cluj a decis anularea hotărârii CNCD prin care Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost amendat pentru că a spus într-o emisiune din octombrie 2014 că maghiara este „limba cailor””, scrie Monitorul de Cluj

libris.ro

Soluția pe scurt: „Admite cererea formulată de reclamantul Funar Gheorghe în contradictoriu cu pârâţii CNCD şi Tánczos Barna şi în consecinţă: Anulează Hotărârile nr. 159/18.03.2015 şi nr. 263/10.06.2015 pronunţate de CNCD. Obligă pârâtul la plata, în favoarea reclamantului, a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, azi, 22.05.2020”.


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info