libris.ro

Acesta a fost rostul amenzilor în timpul stării de urgență? Unei bătrâne din Iași, polițistul i-a spus că o să-și vândă casa

„M-am umilit în fața polițistului.Mi-a zis că voi plăti scump pentru ce am făcut, că o să-mi vând casa!”, se plânge o bătrână din Iași, amendată cu 10.000 de lei pentru că ar fi ieșit cu 30 de minute mai devreme decât prevedea ordonanța din timpul stării de urgență, potrivit BZI.ro

Că amenzile au fost disproporționat de mari pe timpul stării de urgență, asta au putut-o remarca aproape toți românii. Dar care a fost cu adevărat scopul acestor amenzi uriașe? Doar acela de a ne „proteja” de o amenințare invizibilă, un virus ucigaș, sau în spatele stabilirii unor amenzi la un nivel nemaiîntâlnit nicăieri pe planetă se ascund și alte calcule?

La acest moment, există mai multe familii de români pe cale să-și piardă casele din cauza împrumuturilor făcute la niște IFN-uri deținute către unii liberali de marcă, care s-au luptat până și cu dinții în Parlamentul României pentru a proteja aceste forme de „cămătărie legală”, prin care mulți dintre românii suficient de ghinioniști și de creduli pentru a avea de-a face cu aceste IFN-uri își vor pierde casele sau alte proprietăți cu care au garantat aceste împrumuturi în condiții ce țin mai curând de practicile mafiote.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Aveam mască de protecție, aveam mănuși… Aveam și declarație pe propria răspundere! Dar d-l polițist nici nu a vrut să audă! (…) M-am umilit în fața lui, însă… degeaba! Mi-a spus că mă amendează pentru că am încălcat legea. Nu am vrut să semnez procesul-verbal și, atunci, a spus că îmi arată el mie ce poate face! Nu am semnat pentru că am considerat că nu am greșit cu nimic. Mi-a zis că voi plăti scump pentru ce am făcut, că o să-mi vând casa!”, relatează bătrâna din Iași, potrivit Bzi.ro

Să ne mire dar atunci că un polițist amenință o bătrânică pe străzile Iașului ca va fi nevoită să-și vândă casa pentru a plăti o amendă astronomică raportată la venitul său lunar, o pensie amărâtă de doar 800 de lei? Dar dacă tocmai ăsta a fost rostul amenzilor în timpul stării de urgență? Că noi sincer, nu-i putem suspecta niciodată pe liberali de intenții bune… O dovedesc luptele lor din Parlament pe anumite proiecte legislative, în care au apărat cu înverșunare numai interese total străine cetățeanului român.

Nota noastră: Au fost polițiști care s-au plâns că aceste amenzi disproporționat de mari din timpul stării de urgență le vor atrage în mod nedrept antipatia din partea unei mari părți a populației, fără că ei să aibă vreo vină cu privire la acest aspect. Însă din păcate a existat și o parte din agenți care au dat dovadă de un sadism inexplicabil în relația cu cetățeanul român, mai ales dacă era vorba de cetățeni docili, cu mult bun simț. În loc să se investească în educația populației, liberalii au preferat și de această dată biciul, ca de multe alte ori de-a lungul istoriei României moderne…. Poate românii se vor învăța pe viitor să nu mai uite istoria prea curând.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info