libris.ro

Deputatul Marius Pașcan despre UDMR: „Eu cred că nu ar trebui să existe o formațiune politică pe criterii etnice”

Într-o intervenție în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, deputatul Marius Pașcan a spus că o formațiune politică precum UDMR nu ar tebui să mai existe în România.

Politicianul român și-a argumentat declarația prin faptul că nu e de acord cu existența în peisajul politic românesc a unei formațiuni politice cu un program bazat în primul rând pe reprezentare la nivel etnic și nicidecum a întregii comunități. 

„Eu cred că nu ar trebui să existe o formațiune politică pe criterii etnice. Nu văd de ce să existe acest lucru. Celelalte minorități sunt loiale statului român, respectă Constituția, legile țării. Prin urmare, ar putea să facă asta și maghiarii și să aibă reprezentanți, politicieni în toate formațiunile politice. Nu trebuie să aibă un partid etnocentrist care mai mult le aduce deservicii și asta se vede de trei decenii încoace. Nu crește bunăstarea maghiarilor, deși au fost reprezentați în guverne repetate ale României”, a spus deputatul Marius Pașcan la Realitatea TV

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Întrebat despre faptul dacă i se pare normal ca un cetățean cu două pașapoarte și deci și cu două jurăminte de credință depuse către două țări nu tocmai bune prietene, România și Ungaria, să facă parte din comisia de control a SRI, deputatul Marius Pașcan a răspuns că:

Eu sunt teribil de revoltat pe acest subiect. Este absolut aberant să facă parte din comisia de control a SRI unde vin astfel de rapoarte și s-a văzut, comentează chiar un coleg deputat de la USR. Și spune, rapoartele acestea care au fost trimise consecvent de către SRI la comisie privesc atacurile concertate, agresiunile etnocentriste, tentativele de enclavizare pe criterii etnice și de desprindere a unei părți din România prin pretinsa autonomie a ținutului secuiesc și toate acestea sunt permanente. Ori nu s-a vorbit niciodată în spațiul public de aceste rapoarte, de aceste pericole permanente. Să introduci într-o astfel de comisie un parlamentar de la UDMR care cu asta se ocupă, vă dați seama cam în ce termeni putem să judecăm„, a mai spus Marius Pașcan la Realitatea TV

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info