4 Iunie 2020: Are loc la Carei sfințirea monumentului lui Avram Iancu, ansamblu monumental renovat de curând

,,În data de 4 iunie 2020, de la ora 17,00, va avea loc o slujbă religioasă de sfințire a recent renovatului ansamblu monumental al Eroului Național Avram Iancu prin proiectele aprobate de către Consiliul Local Carei.

Manifestarea va avea loc doar în aer liber, cu respectarea condițiilor de distanțare socială.De azi înainte ne vom putea cinsti Eroul Național în fața unui ansamblu monumental pe măsură faptelor sale.Îmi exprim pe această cale speranța că veți participa la manifestare toți cei care aveți sentimente pentru Eroul Național Avram Iancu.Ziua de 4 iunie a fost declarată Ziua Tratatului de la Trianon așa că vom marca și Centenarul Trianon, acest important eveniment din istoria noastră,,  anunță pe pagina sa consilierul municipal Ilie Ciută.

“Proiectul pentru reabilitarea ansamblului  monumental al Eroului Național Avram Iancu a fost depus la Consiliul Local Carei în octombrie 2018 dar a fost aprobat  abia  în ședința din decembrie 2018. După numeroase insistențe privind găsirea unui executant, consilierul Ciută a reușit să găsească acea societate de construcții care să îndrăznească să demareze lucrările de reabilitare.”, scrie Buletin de Carei

Lucrările de pavare a suprafeței din jurul ansamblului monumental de la Carei al Eroului Național Avram Iancu, renovat de curând, au fost încheiate la data de 19 mai a.c., potrivit consilierului local careian Ilie Ciută:

“Astăzi (n.r. 19 Mai 2020) s-au terminat lucrările de pavare a suprafeței din jurul recent reabilitatului ansamblu monumental Avram Iancu. În curând se va sfinți și binecuvânta această lucrare.

libris.ro

Îmi propun și realizarea unei statui a Eroului National Avram Iancu în mărime naturală. Deja am făcut rost de cantitatea de bronz necesară.
DORMI AVRAME LINIȘTIT, NEAMUL TĂU NU A MURIT!”, a scris pe facebook Ilie Ciută


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info