Luni, 15 iunie a.c., atât municipalitatea ieșeană cât și unele dintre partidele locale, vor organiza manifestări de comemorare la împlinirea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.
Dacă Primăria Municipiului Iași îi invită pe ieșeni să participe la comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu de la ora 12:00 în Parcul Copou în fața teiului eminescian, de la ora 16:00, în același loc, invitația este repetată și de către reprezentanții Partidului Neamul Românesc, Organizația Județeană Iași.
“Vă invităm să participați la comemorarea a 131 de ani de la trecerea la cele veșnice a Poetului Național Mihai Eminescu. Evenimentul se va desfășura la data de 15 Iunie, în Parcul Copou în fața teiului eminescian, la ora 12.00.
Din program: – depunere de coroane la bustul poetului; – spectacol de muzică și poezie; Vor participa poeții: Radu Andriescu, Gabriela Chiran, Daniel Corbu, Nichita Danilov, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Valentin Talpalaru, Horia Zilieru.
Momentele muzicale vor fi susținute de artiștii Adi Bezna și Cezar Popescu, iar recitalurile de poezie de actorii Laura Bilic și George Marici. Moderatorul evenimentului este Adi Cristi.
Publicul participant este rugat să respecte regulile de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu.”, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Iași
Și Partidul Neamul Românesc Iași va participa în acest an la comemorarea a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu. La bustul lui Mihai Eminescu din Copou, de la ora 16:00, reprezentanții filialei Iași a Partidului Neamul Românesc vor comemora și ei “luceafărul nepereche al poeziei românești”.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
O pagină tristă și dureroasă care lipsește din păcate din manualele de istorie din România, este perioada de tristă amintire în care a existat așa numita Regiune Autonomă Maghiară (RAM) chiar în inima țării, la ordinul sovieticilor. Regiunea Autonomă Maghiară a fost o diviziune administrativ-teritorială situată în centrul României, înființată în anul 1952, […]