Fidesz se comportă ca în timpul Regiunii Autonome Maghiare (RAM) de tristă amintire, CHIAR și cu etnicii maghiari

O pagină tristă și dureroasă care lipsește din păcate din manualele de istorie din România, este perioada de tristă amintire în care a existat așa numita Regiune Autonomă Maghiară (RAM) chiar în inima țării, la ordinul sovieticilor.

Regiunea Autonomă Maghiară a fost o diviziune administrativ-teritorială situată în centrul României, înființată în anul 1952, în cadrul unei reorganizăr administrative după modelul sovietic.

La adăpostul pretextului că luptă împotriva „dușmanilor orânduirii socialiste”, în Regiunea Autonomă Maghiară erau arestați cu precădere etnicii români, torturați, umiliți, batjocoriți, uciși, violați. etc. Este o pagină neagră din istoria României despre care puțini au curajul să vorbească.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Vasile Luca, (n.r. născut László Luka), a inițiat un soi de colectivizare cu standard dublu din punct de vedere etnic, în care erau confiscate doar pământurile, pădurile și averile românilor, nu și cele ale ungurilor și secuilor, „scutiți” de această campanie de colectivizare forțată în cadrul județelor ce făceau parte din Regiunea Autonomă Maghiară (n.r. vezi mai pe larg în cartea „Transilvania roşie : comunismul românesc şi problema naţională : (1944–1965)„, de Stefano Bottoni).

Astăzi, chiar până și etnicii maghiari din România acuză implicarea până la un nivel de neconceput a statului ungar în treburile interne ale României, mergându-se până într-acolo încât acuzațiile se referă chiar la persoane publice din fruntea statului maghiar:

„De azi o sã scriu doar în româneşte pt.cã directoarea Casei de Comerţ a Ministerului de Externe al lui Szíjjàrtò a adus 2 poliţişti şi 3 de la SMURD ca sã mã interneze la psihiatrie şi vreau ca şi prietenii mei români, unii de o viaţā, sã ştie ce gangsterime Fidesz e aici Aceste lucruri se întâmplau prin anii ’50, sub Stalin. Agenții lui Viktor Orbán acolo se simt. Bãieţi, dacă nu v-aţi dat seama, aici e România, e o democraţie, e drept, ciudatā, dar democraţie. Da, democraţie, ştiţi, ce aţi avut şi voi acum câţiva ani.”, a scris pe facebook Peter Szabo, din Târgu Mureș

Foto: captură facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

13 iunie, Mănăstirea Petru Vodă, Pomenirea Părintelui Justin Pârvu la 7 ani de la urcarea la Ceruri

Dum iun. 14 , 2020
Pe Calea Neamului am ajuns din nou la Mormântul Părintelui pentru a ne închina și a lua puterea de a merge mai departe pe Linia Credinței și a Luptei pentru Identitatea Națională. Într-o lume ce vrea să-și ucidă reperele fundamentale pentru a se arunca in haosul ateist, în care trădarea și […]

Poate vă place și:

libris.ro