libris.ro

Despre onestitate și ipocrizie

Mă gândeam să scriu despre statutul de magistrat al procurorului, cum că nu e deloc în regulă, din cauză că dumnealui, procurorul, nu înfăptuiește justiția, ci doar ajută la înfăptuirea justiției. Care înfăptuire, o duce la bun sfârșit numai judecătorul, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, că de-aia e înfăptuire.

Altfel, s-ar ajunge la aberații de genul că magistrați ar putea fi și avocații sau, Doamne ferește, polițiștii de la judiciar.
Acum observăm că dacă politicienii chiar vor să-și aservească, în scopuri cvasidictatoriale, tot ce mișcă, se pare că nimic nu îi impiedică să treacă în rândul magistraților pe oricine le-ar putea servi interesele. Ceea ce au făcut și încearcă să facă in continuare.

Așa că este inutil, mi-am zis, să mai explic cam cum s-ar putea reforma sistemul, de vreme ce politicianul român este sclavul sistemului. El, sistemul, așa cum a fost conceput, nu va permite niciodată politicianului, oricât de bine intenționat ar fi, să acționeze mânat de onestitate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Sistemul democratic (special conceput în ideea de a păcăli o dată la patru sau cinci ani ,,prostimea”), bazat pe ipocrizie, incompetență, lipsă de responsabilitate și scrupule, fără continuitate în efort și văduvit de orice criterii serioase de selecție a valorilor, promovează minciuna și ticăloșia, ridicându-le la rang de virtute pe spinarea unei populații derutate de mizerie și de lipsa oricărei perspective de viitor.
Reformarea sistemului din interior? Nu mai crede nimeni in așa ceva.

Singura soluție, schimbarea sistemului.
Așa că, măi dragă politicianule,Vrei să fii perceput într-adevăr așa cum te lauzi că ești, adică onest ? Dă libertate reală și arată încredere poporului. Cum? Foarte simplu.
Înlocuiește justiția cu dreptatea, căci, așa cum bine spunea Nae Ionescu, ,,țăranul a încercat să-și caute dreptatea în justiție, dar paragraful i-a mâncat capul”.

Trimite tot aparatul ,,justiției” acasă, dă comunităților dreptul să judece ca pe vremea voievozilor și nu te ,,îngrijora” ca un ipocrit, țăranul sau orășeanul vor ști să se organizeze și să judece mai bine, mai repede și fără prea multe fasoane orice pricină, fie civilă sau penală, nemaiavând nevoie de hârțoage, nervi și bani pierduți inutil din cauza unui sistem juridic străin de tradițiile seculare românești.

Vrei să ai în numai 2-3 ani un popor cu mințile băgate înapoi în cap, cu frica de Dumnezeu și care să aibă motive reale să-și recapete încrederea în stat ?

Lasă-l să poarte arme fără restricții, desființează instituțiile de forță parazitare și ostile poporului român (ca poliția sau jandarmeria), curăță serviciile secrete de trădători și ai încredere că totul se va regla de la sine, în sensul că oamenii onești, majoritari, vor impune rapid interlopilor de toate tipurile legea adevărată a pământului românesc. Vei obține, într-un timp relativ scurt, un tip de român cu adevărat responsabil, gata oricând să-și apere familia, proprietatea și țara.

Desființează instituția închisorii, degradantă și inutilă din punct de vedere al așa-zisei penitențe. Pentru cele mai ticăloase fapte (trădarea, furtul de orice fel, tâlhăria, omorul cu premeditare, traficul de droguri și carne vie, abuzul de putere) dă posibilitatea poporului să le pedepsească cu moartea, iar pentru cele mărunte obligă la amenzi, iar ulterior, în caz de recidivă, aplicând aceeași pedeapsă capitală (pentru că populația nu este obligată să plătească nimănui pensionul poreclit penitenciar).

Fă din armată brațul protector al poporului român și nu o mână de mercenari în slujba intereselor străine.
Încurajează și ajută românul să se hrănească din ceea ce poate produce cu vârf și îndesat din interiorul țării și aruncă peste granițe corporațiile și băncile străine care ne distrug in fiecare zi.

Și pentru numele lui Dumnezeu, când mai mărești pensiile și salariile, fii inteligent și plafonează prețurile ! Altfel se alege praful de tot ce ai încercat să faci bun. Înțelege că este, ca să mă exprim elegant, cel puțin bizar să faci o politică de stânga cu salariile și pensiile, concomitent cu o politică liberală în ceea ce privește prețurile.

Da, politicianule, toate acestea se pot petrece peste noapte, dacă te pretinzi ca fiind onest și nu doar un tâlhar ipocrit.
Dar pentru asta îți trebuie curaj și, din păcate, de 30 de ani încoace, n-am văzut la tine decât tupeu.

Sursa: articol de opinie trimis pe adresa redacției noastre de către Ion Românu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info