Sub pretextul pandemiei, Csaba Borboly solicită interzicerea sărbătoririi Zilei Armatei Române la Valea Uzului

Csaba Borboly s-a adresat Consiliului Județean Bacău pentru evenimentul planificat de Ziua Armatei Române, președintele Consiliului Județean Harghita solicitând prin intermediul unei scrisori să nu se permită organizarea de evenimente cu participare în masă pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române.

Publicația de limbă maghiară maszol.ro prezintă respectiva scrisoare a președintelui Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, către Consiliului Județean Bacău, iar despre președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Târnoveanu, scrie că acesta „promovează evenimentul programat duminică în mai multe postări pe pagina sa de socializare”:

„După cum se știe, Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, anunțase anterior că va fi din nou prezent duminică la Cimitirul de la Valea Uzului la monumentul soldaților români și era „convins” că nu va fi singur. Târnoveanu promovează evenimentul programat duminică în mai multe postări pe pagina sa de socializare.”, scrie maszol.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Nota celor de la Maszol.ro la adresa dr. Târnoveanu este una ușor ironică și în același timp acuzatoare. Potrivit portalului maghiar respectiv, Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat sâmbătă pe pagina sa de facebook că a scris CJ Bacău „să nu permită evenimente în masă organizate cu ocazia Zilei Armatei Române și să informeze autoritățile locale să facă la fel”.

Csaba Borboly s-a prevalat de declarația ministrului apărării Nicolae Cuica potrivită căreia comemorările din 25 octombrie trebuie să respecte reglementările epidemiologice și pot fi organizate doar într-un număr foarte limitat de oameni, solicitând autorităților să nu permită evenimente în masă și să monitorizeze respectarea standardelor epidemiologice.

Sub pretextul pandemiei, Csaba Borboly solicită interzicerea tuturor evenimentelor pe raza județului, iar încălcarea acestor prevederi să fie sancționate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Din categoria liberalism sinistru, Florin Roman: "Cu ajutorul bunului Dumnezeu să avem cât mai multe victime!!??"

mie oct. 28 , 2020
După perla PSD-istului ieșean Mihai Chirica, proaspăt vopsit din „ciuma roșie” în „holera galbenă”, adică trecut cu purcel și cățel la liberali, care ne spunea duios din dulcele Târg al Ieșilor că „Analfabetismul să nu plece din orașul nostru”, alt „derutat”…. ptiu…. alt deputat liberal calcă în străchini liberalismul de baltă […]

Poate vă place și:

libris.ro