RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Sub pretextul pandemiei, Csaba Borboly solicită interzicerea sărbătoririi Zilei Armatei Române la Valea Uzului

Csaba Borboly s-a adresat Consiliului Județean Bacău pentru evenimentul planificat de Ziua Armatei Române, președintele Consiliului Județean Harghita solicitând prin intermediul unei scrisori să nu se permită organizarea de evenimente cu participare în masă pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române.

Publicația de limbă maghiară maszol.ro prezintă respectiva scrisoare a președintelui Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, către Consiliului Județean Bacău, iar despre președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Târnoveanu, scrie că acesta “promovează evenimentul programat duminică în mai multe postări pe pagina sa de socializare”:

apiland.ro

“După cum se știe, Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, anunțase anterior că va fi din nou prezent duminică la Cimitirul de la Valea Uzului la monumentul soldaților români și era „convins” că nu va fi singur. Târnoveanu promovează evenimentul programat duminică în mai multe postări pe pagina sa de socializare.”, scrie maszol.ro

Nota celor de la Maszol.ro la adresa dr. Târnoveanu este una ușor ironică și în același timp acuzatoare. Potrivit portalului maghiar respectiv, Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat sâmbătă pe pagina sa de facebook că a scris CJ Bacău „să nu permită evenimente în masă organizate cu ocazia Zilei Armatei Române și să informeze autoritățile locale să facă la fel”.

Csaba Borboly s-a prevalat de declarația ministrului apărării Nicolae Cuica potrivită căreia comemorările din 25 octombrie trebuie să respecte reglementările epidemiologice și pot fi organizate doar într-un număr foarte limitat de oameni, solicitând autorităților să nu permită evenimente în masă și să monitorizeze respectarea standardelor epidemiologice.

Sub pretextul pandemiei, Csaba Borboly solicită interzicerea tuturor evenimentelor pe raza județului, iar încălcarea acestor prevederi să fie sancționate.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]