Pe 3 noiembrie 2017 era inaugurat la Iași Parcul „Woodrow Wilson“ din Târgu Cucului

Pe 3 noiembrie va fi inaugurat la Iasi Parcul „Woodrow Wilson“ din Târgu Cucului, Foto: Fandel Mihai

Pe 3 noiembrie va fi inaugurat la Iasi Parcul „Woodrow Wilson“ din Târgu Cucului, Foto: Fandel Mihai

Print Friendly, PDF & Email

“În cadrul demersurilor de celebrare a Centenarului Sosirii Misiunii Americane la Iași și pentru a omagia rolul pe care președintele SUA Woodrow Wilson l-a avut în încheierea Primului Război Mondial și în configurarea păcii postbelice, vineri, 3 noiembrie 2017, de la ora 13.30, în scuarul special amenajat din arealul Tg. Cucu – Biserica Bărboi, a avut inaugurarea Parcului Prieteniei Româno-Americane „Woodrow Wilson” și a Aleii „Lt. col. Henry Watkins Anderson”.

Unul dintre momentele importante pentru istoria orașului Iași și a României din perioada Primului Război Mondial l-a constituit sosirea Misiunii Americane, condusă de Lt. col. Henry Watkins Anderson, în Iași, pe data de 3 septembrie 1917.

De altfel, participarea României, a cărei Capitală s-a aflat la Iași în perioada decembrie 1916 – noiembrie 1918, la Primul Război Mondial a fost elogiată de Președintele SUA, Woodrow Wilson, care, într-un mesaj adresat Regelui Ferdinand I, afirma:

„Cetățenii Statelor Unite au urmărit cu sentimente de cea mai caldă simpatie și admirație lupta curajoasă a Maiestății Voastre și a poporului român de a feri de dominația militarismului german integritatea țării și libertatea națională”.”, se arată într-un comunicat al Primăriei Iași


Galerie Foto:
Loading...