Bursele Români pentru Români continuă! Cand visăm împreună, chiar se întâmplă!

Bursele Români pentru Români continuă! Cand visăm împreună, chiar se întâmplă!
Alexandra, elevă la un prestigios liceu din Satu-Mare a primit prima bursă trimestrială de 500 de lei. Este un copil cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu o situație materială nu la fel de strălucită.

Sunt sigur că ajutorul nostru care va fi constant în timp o va încuraja si susține în visele ei. Si dacă tot veni vorba de vise, îi spuneam doamnei Mihaela Popescu de la Agora for Life, mulțumindu-i pentru donația făcută în contul burselor (Asociația Calea Neamului, BRD: RO77BRDE080SV91101760800), că dacă visăm împreună, idealurile chiar se întâmplă.

Avem până acum 17 copii înscriși la școlile cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș si Satu-Mare care au beneficiat de Bursele Români pentru Români. Mulțumim din adâncul inimii tutror celor cau au trimis fonduri în ultimul timp, anume J. Elena Cati, N. Daniel Ghiță, S. Traian, R. Marius Constantin, Joantă Vasile, R. Viorel.

Obiectivul acestui program este sustinerea învățământului cu predare în limba română, mai ales în zonele în care educația în limba maghiară este sustinută cu fonduri de către statul maghiar, fiecare copil înscris într-o astfel de unitate de învățământ primind burse anuale, nemaivorbind aici si acum de programele destinate cadrelor didactice din scolilele si liceele cu predare în limba maghiară.

Încercăm să compensăm acest lucru, este un bun început si un exemplu bun de urmat. Poate pentru unii poate părea deocamdată puțin, dar vă asigur că pentru fiecare copil care intră în programul nostru este mult si chiar contează.
Mulțumim partenerilor noștri media ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș (sărutări de mână Doamnei Mariana Cristescu un adevărat om de cultură în pieptul căruia bate o mare inimă Românească), ,,Buletin de Carei”, publicație condusă de doamna Ciută Daniela luptătoarea pentru drepturile românilor de pe Graniță, siteului ,,Mesagerul de Covasna”, cu doamna Maria Crețu-Graur care ne-a însoțit de-a lungul timpului în mai toate acțiunile noastre, fiind parte activă din acestea si bineînteles siteul ActiveNews, avându-l ca redactor șef pe bunul si vechiul nostru prieten, Victor Roncea.
Bursele Români pentru Români sunt desfășurate de Asociația Calea Neamului împreună cu Grai Străbun și Liga Studenților Iași, președinte Silvian-Emanuel Man
În primele comentarii vedeți ultima tranzacție către Alexandra din Satu Mare, nu am pus-o in postare, pentru că nu am vrut să stric minunăția de fotografie.

Numele intreg al celor care au donat precum și numele elevilor nu se fac publice din motiv de protecție a datelor personale. Acest lucru se poate intampla doar dacă am acordul persoanelor în cauză. Numele lor vor fi trecute în pomelnice și în istoria de luptă românească a acestui frumos popor.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns