De 1 Decembrie mergem pe Calea Neamului între Sfinți, Martiri și Eroi! Ei au făcut România Întreagă și o țin Întreagă și astăzi în Duh

De 1 Decembrie mergem pe Calea Neamului între Sfinți, Martiri si Eroi! Ei au făcut România Întreagă si o țin Întreagă si astăzi în Duh.

La ora 11,30 ajungem la Târgu-Ocna unde se va săvârși o slujbă de pomenire pentru Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu si pentru toți Martirii anticomuniști.
La ora 14 ajungem în fața Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului, simbolizând Batalioanele Române care au trecut Carpații pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

Într-o ordine militară vom intra în Cimitirul Eroilor noștri cu cântecul Treceți Batalioane Române Carpații, fiecare trupă având în frunte Drapelul de Luptă al Regimentului 15 infanterie care a luptat eroic la Valea Uzului în Primul Război Mondial. Harta României Mari va fi arborată la intrarea în Cimitirul de la Valea Uzului.

Aici este România, Linia de Fier a Moldovei, Dărmănești, Dofteana, Comănești, Târgu-Ocna, Onești. Nimeni, niciodată nu a înfrânt această Linie si nici nu o va frânge vreodată. Sunt prea multe oase ce o clădesc, prea mult sânge de român ce o țin vie.

De Ziua Națională ne exercităm Libertatea de a fi Român.
Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
Nu uităm nicio picătură de sânge, nicio Jertfă, niciun Ideal!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns