Ziua Națională sărbătorită la mormântul lui Mihai Viteazul

Pe data de 1 Decembrie 2020, militanții Comunității Identitare au sărbătorit Ziua Națională a României la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, la mormântul marelui voievod. Din păcate în acest an, sărbătoarea Marii Uniri de la 1918, a fost umbrită de politicieni datorită măsurilor totalitare luate ca pretext pentru a combate epidemia de Covid19. Dacă în alți ani puteam să ne bucurăm de acest eveniment la manifestări de amploare în stradă, de data aceasta autoritățile și-au bătut joc de ziua națională și de întreg poporul român într-un fel nesimțit, cum rar s-a mai întâmplat.

În aceste momente grele, Comunitatea Identitară a ținut să aducă un omagiu lui Mihai Viteazul (1593 – 1601), primul unificator al principatelor române: Transilvania, Moldova și Țara Românească. A fost depusă o coroană de flori la mormântul său, cu panglica pe care am scris ”România Deasupra Tuturor”. Apoi a fost afișat un banner cu mesajul ”Credem în Naționalism și Ortodoxie, din vremuri negre renaște o nouă Românie”. Chiar și în aceste momente grele nu uiăm să fim naționaliști, să ne iubim Neamul și Biserica.

Mănăstirea Mihai Vodă, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost înființată în anul 2002 la inițiativa Mitropolitului Clujului Bartolomeu Anania. În anul 2001, în cadrul unor festivități dedicate comemorării voievodului Mihai Viteazul, la care a participat și Înaltpreasfinția Sa, a exclamat că ar fi potrivit ca pe locul unde și-a sfârșit viața voievodul întregitor de țară, să se înalțe o mănăstire în memoria lui, iar numele să-i fie pomenit la acest sfânt altar necontenit. Mănăstirea Necropolă este o copie arhitecturală și, în același timp, o restituire a demnității vechii mănăstiri Mihai Vodă din București, ctitorie a voievodului din 1591, pe vremea când era ban al Craiovei și care a fost mutilată în vremea regimului comunist.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

În acest loc, numit Câmpia Turzii, a fost asasinat Mihai Viteazul în anul 1601, în ziua de 9 August, prin trădarea generalului Basta. Exact în locul unde a fost îngropat trupul voievodului (capul findu-i dus la Mănăstirea Dealul, lângă Târgoviște), Doamna Stanca, soția sa, a ridicat o capelă ortodoxă, care însă a fost distrusă cu timpul. În 1923 a fost ridicată aici o troiță în amintirea domnitorului, iar în 1977 a fost inaugurat un obelisc.

Prin înfăptuirea primei uniri a celor trei țări române, chiar dacă a fost de scurtă durată, Mihai Viteazul a devenit nu doar unul din cei mai mari eroi naționali, dar și un simbol al unității. Iar de 1 Decembrie, zi care este despre unitatea românilor și a României Comunitatea Identitară nu îl uită pe marele voievod.

SURSA: Comunitatea Identitară România

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Plângere penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false

joi dec. 3 , 2020
O echipă formată din avocații Diana Iovanovici-Șoșoacă, Iulia Medeleanu și Gabriel Căcescu, ultimii doi din Iași, împreună cu Partidul Neamul Românesc au lucrat la un material de aproximativ 40 de pagini, concretizat într-o plângere penală îndreptată împotriva guvernului, împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News