RSS

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

O româncă adevărată din Sibiu ia…

Când credeam că nu ma…

Marius Pașcan: "Se zvârcolesc în…

"Românii au ajuns să‐…

PROSTIE sau nesimțire? Klaus Ioh…

Sentinţa lui Horea, C…

De la marele român Mihai Eminesc…

Reacții din Transilva…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Ziua Națională sărbătorită la mormântul lui Mihai Viteazul

Print Friendly, PDF & Email

Pe data de 1 Decembrie 2020, militanții Comunității Identitare au sărbătorit Ziua Națională a României la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, la mormântul marelui voievod. Din păcate în acest an, sărbătoarea Marii Uniri de la 1918, a fost umbrită de politicieni datorită măsurilor totalitare luate ca pretext pentru a combate epidemia de Covid19. Dacă în alți ani puteam să ne bucurăm de acest eveniment la manifestări de amploare în stradă, de data aceasta autoritățile și-au bătut joc de ziua națională și de întreg poporul român într-un fel nesimțit, cum rar s-a mai întâmplat.

În aceste momente grele, Comunitatea Identitară a ținut să aducă un omagiu lui Mihai Viteazul (1593 – 1601), primul unificator al principatelor române: Transilvania, Moldova și Țara Românească. A fost depusă o coroană de flori la mormântul său, cu panglica pe care am scris ”România Deasupra Tuturor”. Apoi a fost afișat un banner cu mesajul ”Credem în Naționalism și Ortodoxie, din vremuri negre renaște o nouă Românie”. Chiar și în aceste momente grele nu uiăm să fim naționaliști, să ne iubim Neamul și Biserica.

Mănăstirea Mihai Vodă, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost înființată în anul 2002 la inițiativa Mitropolitului Clujului Bartolomeu Anania. În anul 2001, în cadrul unor festivități dedicate comemorării voievodului Mihai Viteazul, la care a participat și Înaltpreasfinția Sa, a exclamat că ar fi potrivit ca pe locul unde și-a sfârșit viața voievodul întregitor de țară, să se înalțe o mănăstire în memoria lui, iar numele să-i fie pomenit la acest sfânt altar necontenit. Mănăstirea Necropolă este o copie arhitecturală și, în același timp, o restituire a demnității vechii mănăstiri Mihai Vodă din București, ctitorie a voievodului din 1591, pe vremea când era ban al Craiovei și care a fost mutilată în vremea regimului comunist.

În acest loc, numit Câmpia Turzii, a fost asasinat Mihai Viteazul în anul 1601, în ziua de 9 August, prin trădarea generalului Basta. Exact în locul unde a fost îngropat trupul voievodului (capul findu-i dus la Mănăstirea Dealul, lângă Târgoviște), Doamna Stanca, soția sa, a ridicat o capelă ortodoxă, care însă a fost distrusă cu timpul. În 1923 a fost ridicată aici o troiță în amintirea domnitorului, iar în 1977 a fost inaugurat un obelisc.

Prin înfăptuirea primei uniri a celor trei țări române, chiar dacă a fost de scurtă durată, Mihai Viteazul a devenit nu doar unul din cei mai mari eroi naționali, dar și un simbol al unității. Iar de 1 Decembrie, zi care este despre unitatea românilor și a României Comunitatea Identitară nu îl uită pe marele voievod.

SURSA: Comunitatea Identitară România

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info