RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cu toată împotrivirea lui Chirica, ieșenii n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie

Print Friendly, PDF & Email

Cu toate că primăria “liberală” și antiromânească a Municipiului Iași a renunțat la tradiția sărbătoririi Zilei Naționale a României, transformând evenimentul de la Iași aidoma celui de la București, într-un soi de eveniment privat numai pentru “stăpânire” și alungând plebea la periferiile urbei, ieșenii n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie, organizând pe cont propriu acțiuni în anumite locații cu o mare încărcătură simbolică din dulcele Târg al Ieșilor.

După ce ne-au furat sfânta sărbătoare a Paștelui, după ce ne-au furat bucuria de a participa la pelerinajele religioase creștine, unele dintre ele neîntrerupte de secole, neîntrerupte nici măcar pe vremea păgânilor care asupreau această țară, leprele liberale au confiscat și sărbătorirea Zilei Naționale a României:

“Dragi ieșeni, (…) pentru a evita răspândirea în continuare a coronavirusului, Primăria Iași este nevoită să renunțe, cu mari regrete precum și cu scuzele de rigoare, la frumoasele și tradiționalele manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale. (…) În aceste împrejurări atât de dificile pentru întreaga umanitate, vă adresez rugămintea de a rămâne solidari și responsabili, dar și de a înțelege că a-i proteja pe cei din jurul nostru este tot o dovadă de dragoste față de Țară și Popor. Poate cea mai adevărată dovadă!”, a scris pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica

Ieșenii însă n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie: Liga Studenților din Iași a depus marți, pe 1 Decembrie 2020, o coroană de flori la Monumentul Unirii din Iași, aflat în Piața Națiunii (în fața UMF Iași), închiat tuturor făuritorilor Marii Uniri.

“Monumentul realizat în 1927 de principesa Olga Sturza reprezintă Țara-Mamă, provinciile reunite (Basarabia, Bucovina și Transilvania) și românii de pretutindeni, rămași în afara granițelor României Mari, fiind amplasat inițial în Fundație, pe locul unde actualmente se află statuia lui Mihai Eminescu. La inaugurare a participat regina Maria, principesele Ileana și Elena, dar și viitorul rege Mihai I. În 1947 a fost demolat de comuniști și reconstruit în 1999, iar în jurul său se află o hartă a României Mari, realizată din pavajul pieței.La mulți ani, români de pretutindeni!”, au scris pe facebook cei de la Liga Studenţilor – LS IAŞI

O altă mână de ieșeni, neîmpăcată cu ideea că nu se organizează nimic la Iași în cinstea zilei de 1 Decembrie, s-au întâlnit în Piața Unirii, în cadrul unei acțiuni spontane. Ieșenii din grupul respectiv și-au făcut poze, și-au urat la mulți ani, și au discutat cu mâhnire despre antiromânismul tot mai agresiv care caracterizează din păcate conducerea statului “român”.

1 Decembrie 2020 la IAȘI, Piața Unirii
1 Decembrie 2020 la IAȘI, Piața Unirii

Alte două grupuri de ieșeni s-au deplasat la Valea Uzului, pentru a asista la un 1 Decembrie special, sărbătorit la altitudine la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, aflat la granița dintre județele Bacău și Harghita.

1 Decembrie 2020 la Valea Uzului
Gabriel Apreutesei, realizatorul emisiunii Cetățeanul Gabriel, la Valea Uzului
Gabriel Apreutesei, realizatorul emisiunii Cetățeanul Gabriel, la Valea Uzului

Nota noastră: Se apropie ziua de 6 decembrie, se apropie momentul când românii pot spune STOP abuzurilor și să trimită leprele liberale la plimbare. Un Parlament al României îndreptat împotriva actualei guvernări și împotriva Plăvanului de la Cotroceni ne-ar scăpa de dictatură. Votați împotriva abuzurilor, împotriva dictaturii, împotriva celor care nu iubesc neamul românesc!

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info