Cel puțin 36 de persoane s-ar putea să fi dezvoltat o tulburare rară a sângelui după vaccinarea anti-covid, scrie New York Times.

Este posibil ca cel puțin 36 de persoane să fi dezvoltat o tulburare rară a sângelui, cunoscută sub numele de trombocitopenie imună (ITP), după ce au luat fie vaccinurile Pfizer și BioNTech, fie Moderna COVID-19, potrivit unui raport al New York Times.

Afecțiunea se dezvoltă atunci când sistemul imunitar atacă trombocitele, o componentă sanguină esențială pentru coagulare sau celulele care le creează, din motive necunoscute transmite R3Media.

Cazurile au fost raportate către VAERS, sistemul guvernamental de raportare a evenimentelor adverse la vaccin, de la sfârșitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, sistemul se bazează pe indivizi pentru a trimite rapoarte despre experiențele lor către CDC și FDA și nu indică dacă vaccinurile au cauzat efectiv problemele.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Peste 43 de milioane de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în Statele Unite, peste 32 de milioane de americani primind cel puțin o doză, potrivit celor mai recente date de marți de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Nu s-au raportat cazuri de trombocitopenie în timpul studiilor vaccinurilor Moderna sau Pfizer.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat pentru FOX News că este „conștient de cazurile de trombocitopenie la pacienții care au primit vaccinul COVID-19” și ia în considerare rapoartele despre evenimentele adverse „foarte în serios”.

„Colectăm informații relevante pe care să le împărtășim cu FDA. Cu toate acestea, în acest moment, nu am reușit să stabilim o asociere cauzală cu vaccinul nostru”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Până în prezent, milioane de oameni au fost vaccinați și monitorizăm îndeaproape toate evenimentele adverse la persoanele care primesc vaccinul. Evenimentele adverse grave, inclusiv decesele care nu au legătură cu vaccinul, sunt, din păcate, probabil să apară la o rată similară cu cea din populația generală”.

Pfizer a menționat că cele 36 de rapoarte nu înseamnă neapărat 36 de pacienți individuali care au suferit trombocitopenie după ce au primit vaccinul, citând posibilitatea de a înregistra duplicate la sistemul VAERS.

Una dintre persoanele afectate de această afecțiune a fost dr. Gregory Smith, un obstetrician în vârstă de 56 de ani din Miami Beach ale cărui simptome au apărut la trei zile după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech pe 18 decembrie.

Soția lui Smith, Heidi Neckelmann, a dezvăluit într-o postare pe Facebook că a intrat în camera de urgență cu un număr de trombocite zero și că a fost internat imediat în unitatea de terapie intensivă cu un diagnostic de „ITP acut cauzat de o reacție la vaccinul COVID. ”

Trombocitopenia imună este tratată de obicei prin transfuzii de trombocite, cu steroizi și globuline imune – un tratament menit să împiedice splina să distrugă trombocitele. Cu toate acestea, Neckelmann a spus că tratamentele nu au reușit să restabilească nivelul de trombocite al lui Smith și, după două săptămâni în spital, a murit de o hemoragie cerebrală.

„Era un bărbat foarte sănătos de 56 de ani, iubit de toată lumea din comunitate, a livrat sute de copii sănătoși și a lucrat neobosit prin pandemie”, a adăugat Neckelman. „El a fost un avocat profesionist al vaccinului, de aceea a primit-o el însuși. Cred că oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că se pot întâmpla efecte secundare, că nu este bine pentru toată lumea și, în acest caz, a distrus o viață frumoasă, o familie perfectă , și a afectat atât de mulți oameni din comunitate. Nu lăsați moartea lui să fie degeaba, vă rog să salvați mai multe vieți făcând publice aceste informații.”, a spus ea. Integral aici.

Foto: New York Times

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist