libris.ro

Reacție dură la adresa secretarului de stat Andreea Moldovan: „Vă provoc la câteva ture de teren în curtea şcolii, cu masca pe faţă!”

Reacție dură din partea deputatului PPU(social-liberal) de Braşov, Ana-Loredana Predescu, la adresa secretarului de stat Andreea Moldovan: Doamna secretar de stat Moldovan, vă provoc la câteva ture de teren în curtea şcolii, cu masca pe faţă!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal) de Braşov, afiliat Grupului parlamentar al PSD, reacţionează la declaraţiile secretarului de stat, Andreea Moldovan, şi o provoacă să alerge împreună pe terenul de sport al şcolii pentru a-i demonstra reprezentantului Guvernului că masca purtată în aer liber, la orele de sport, de către copii, produce anxietate şi disconfort.

Ana-Loredana Predescu a declarat:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Sunt mamă înainte de a fi femeie şi simt nevoia să reacţionez, ca om educat şi informat. Mai ales că doamna Andreea Moldovan a lucrat într-un spital privat din Braşov, judeţul ai cărui cetăţeni m-au votat pentru a le reprezenta interesele în Parlament.Am lansat această provocarea doamnei secretar de stat pentru că vreau să simţim amândouă ceea ce simte fetiţă mea Victoria şi colegii ei atunci când fac exerciţii fizice la orele de sport cu măştile pe faţă.Poate doar simţind pe propria piele anxietatea şi disconfortul create, dincolo de declaraţii, va grăbi modificarea concretă a ordinului comun, astfel încât copiii să poată inspira şi expira aer curat atunci când fac mişcare.Suntem singura ţară din Europa care ne batem joc de proprii copii, mai întâi limitându-le accesul la educaţie şi acum la a respira aer curat”.

Deşi afirmă că este în opoziţie, demnitarul de Braşov susţine afirmaţia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de a elimina din ordinul comun de ministru obligativitatea purtării măştii la orele de sport desfăşurate în aer liber, pentru că, mai presus de factorul politic, trebuie să fie interesul faţă de copii.

România este singura ţară din Uniunea Europeană care a impus la nivel naţional obligativitatea purtării măştii la orele de educaţie fizică şi sport, fără a introduce excepţii care să ia în considerare vârsta elevilor sau locul unde se desfăşoară ora. Acest lucru reiese din analiza oficială solicitată de Ministerul Educaţiei la Comisia Europeană.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Simion Hănceanu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Anton, Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicală „Alma Mater“, au semnat un comunicat comun pe care l-au transmis ministrului Sănătăţii:

„Este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte ţări, nu însă şi în ceea ce priveşte purtarea măştilor de către elevi la orele de educaţie fizică. Și atunci, şi în prezent, elevii din majoritatea ţărilor membre UE nu sunt obligaţi să poarte mască la orele de educaţie fizică. Greşesc specialiştii din aceste ţări sau noi avem o problemă?!”.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info