COMUNICAT AFDPR

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România – AFDPR este revoltată de faptul că foştii deţinuţi politici şi urmaşii acestora sunt umiliţi în continuare de unele instituţii ale statului.

Aflaţi la 60-70 de ani de la judecarea noastră de către tribunale militare şi la peste 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, ne vedem din nou judecaţi de Agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială, Consiliile locale, Casa naţională şi cele judeţene de pensii publice, Regiile de transport în comun urban, Casa naţională de asigurări de sănătate!

Foto: Buciumul

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea prescurtată de AFDPR, face cunoscut întregii opinii publice faptul că foştii deţinuţi politici, deportaţi, prizonieri şi alte victime ale dictaturii comuniste din România, precum şi urmaşii acestora sunt umiliţi în continuare şi acum, la peste 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Aflaţi la 60-70 de ani de la judecarea noastră în tribunalele militare pentru singura vină de a ne fi iubit neamul, patria, tricolorul şi credinţa strămoşească, ne vedem din nou judecaţi de această dată de către:
1. Agenţiile de plăţi şi inspecţie socială – AJPIS, APISMB;
2. Consiliile locale;
3. Casa Naţională de Pensii Publice şi Regiile de transport public urban în comun;
4. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Astfel:

Agenţile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) ne determină să trăim momente de teroare psihică, asemenea acelora ale anilor 1950-1960, de genul: „Tovarăşi! Să fim vigilenţi să nu pătrundă printre noi…”;

Decretul-Lege nr. 118/1990 prevedea clar: „beneficiarii DL 118/1990 sunt scutiţi de la plata taxelor şi impozitelor pentru locuinţa în care domiciliază…”. Cineva s-a gândit că ni se oferă prea mult şi a modificat legea, introducând „POT FI scutite cu aprobarea CONSILIILOR LOCALE”. În aceste condiţii, una şi aceeaşi lege este aplicată diferit în mai toate localităţile din ţară (!!!).

Deşi majoritatea noastră avem vârste de 80-90 de ani, suntem obligaţi să ne prezentăm trimestrial la regiile de transport în comun, pentru a fi văzuţi dacă mai trăim (!!!) Este arhicunoscut faptul că una din primele instituţii care află despre moartea noastră este chiar Casa de Pensii Publice. În acelaşi timp, altor categorii de luptători anticomunişti, mai tineri decât noi, cu aceleaşi drepturi, nu li se cere aşa ceva!

Conform aceluiaşi DL nr. 118/1990, beneficiarii lui au dreptul la un bilet de tratament gratuit pe an. Este lesne de înţeles! Cu cât a fost condamnarea mai mare, cu atât s-au înmulţit suferinţa şi numărul bolilor contractate. Prin urmare şi indemnizaţia reparatorie este mai mare.

Casa Naţională de Pensii Publice a introdus o grilă prin care, cumulând pensia cu indemnizaţia, exclude posibilitatea primirii biletelor de tratament!!!

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a creat o situaţie confuză în relaţiile cu medicii de familie, care nu mai îndrăznesc să elibereze reţete gratuite pentru beneficiarii DL nr. 118/1990, întrucât riscă nedecontarea unor repere de către CNAS, acestea fiind imputabile.

Ne întrebăm pe bună dreptate până când vor continua aceste umilinţe nemaiîntâlnite în ţările europene foste comuniste?

Aţi uitat, domnilor, că nouă STATUL ROMÂN ne-a confiscat totul şi nu ne-a restituit nimic?

Aţi uitat că am fost bătuţi, înfometaţi şi supuşi la munci silnice?

Aţi uitat că peste tot am lăsat sute de morţi ale căror morminte nu se cunosc?

În schimb, am primit acest Decret-Lege nr. 118/1990, care are doar caracter social şi viager, el reprezentând doar ceea ce a scăpat printre degetele unor politicieni. Aceasta oferă Statul Român acelora care, prin lupta, suferinţa şi jertfa lor, au salvat demnitatea acestui popor!

Preşedinte al AFDPR
Octav BJOZA

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Segregare pe criterii medicale în oraşul lui Brâncuşi!

mie iun. 2 , 2021
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All Authors Corvin Lupu Dimitrie Bejan Dumitru Almas Gică Manole Ioan Bolovan Ioan-Aurel Pop Marius Turda Silvestru Moldovan […]

Poate vă place și:

libris.ro