Varujan Vosganian: „Prin Cruciada copiilor emoționați și bucuroși că se imunizează, ridicola campanie pro-vaccinare a guvernanților din România a depășit orice limită a bunului simț.”

Scriitorul și omul politic Varujan Vosganian critică felul în care Guvernul promovează vaccinarea copiilor. El spune că declarația șefului campaniei naționale de vaccinare privind copiii care vin entuziasmați la vaccinare îi provoacă silă. Vosganian a făcut referire la recenta declarație a dr. Valeriu Gheorghiță pe acest subiect, transmite R3Media.

„Prin Cruciada copiilor emoționați și bucuroși că se imunizează, ridicola campanie pro-vaccinare a guvernanților din România a depășit orice limită a bunului simț.
România este prima țară din Uniunea Europeană care a demarat vaccinarea anti-Covid a copiilor. Nu doar că ne tâmpim în pas de defilare, dar și în cântec de fanfară. Iată ce declară Valeriu Gheorghiță, șeful Campaniei naționale de vaccinare: „Copiii care s-au vaccinat erau foarte emoționați și bucuroși. E un segment al populației care ne dă foarte multe speranțe.” Este o declarație care bunului simț îi provoacă, pur și simplu, silă. M-am vaccinat de mai multe ori când eram mic. Probabil că și voi. Ați văzut vreodată un copil care să fie foarte emoționat și bucuros că se vaccinează? Unde găsesc guvernanții astfel de copii care sar în sus de bucurie și sunt copleșiți de emoție în fața unei seringi??? Și, mai ales, în ce mod un copil dus de părinți la vaccinare întruchipează speranțele unei națiuni, altfel decât prin niște părinți al căror exces de responsabilitate frizează iresponsabilitatea?”,
 s-a întrebat fostul Ministru al Economiei.

Vosganian scrie că „propaganda” pentru vaccinarea copiilor și a tinerilor nu are nicio explicație, de vreme ce „impactul virusului corona la aceste segmente de vârstă nu-l depășește pe cel al unei epidemii obișnuite de gripă”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Propaganda asta penibilă nu are vreo explicație plauzibilă. În rândul segmentelor foarte tinere indicele de mortalitate al virusului este aproape zero. Un reprezentant al Comitetului britanic pentru vaccinare și imunizare, Adam Finn (și care, spre deosebire de Valeriu Gheorghiță, este un cercetător de prestigiu, specialist în imunizarea copiilor) spune că un studiu efectuat pe șapte țări ( SUA, Germania, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Coreea de Sud) arată că mortalitatea în rândul tinerilor între 12 – 15 ani din cauza COVID este, în medie, de sub unu la… un milion. Parcurgeți statisticile Grupului de comunicare strategică (iată că lucrăm cu materialul clientului) și veți vedea că la copiii între 12-15 ani numărul de infectări este extrem de mic. Ceea ce arată că impactul virusului corona la aceste segmente de vârstă nu-l depășește pe cel al unei epidemii obișnuite de gripă.
M-am vaccinat când eram copil și sute de milioane de persoane au făcut-o când erau copii. Dar au făcut un vaccin pentru toată viața. Nimeni nu a avut idea stranie să inoculeze copiilor sănătoși un vaccin căruia nimeni nu se încumetă să-i dea o durată de valabilitate mai lungă de șase luni și ale cărui efecte asupra imunității de ansamblu a organismului și asupra factorilor de creștere nu sunt elucidate”
, a continuat el.

„Din moment ce Guvernul vrea să fie deschizător de drumuri în Europa în ce privește vaccinul (mai bine era deschizători de drumuri în ce privește căile ferate rapide), nu putem opri părinții să-și ducă odraslele la vaccinare. Dar ca guvernanții să glorifice acest gest, care aduce cu nefericita Cruciadă a copiilor trimiși să elibereze Ierusalimul, încercând să ne convingă de emoția și bucuria lor (așa cum pe vremuri plecau „bucuroși și emoționați” la ridicat panouri la comandă prin mitinguri, la culesul recoltelor sau la colectat sticle și borcane) e mult mai mult decât bunul simț poate suporta”, a încheiat Vosganian, citat de R3Media.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist