Asta nu-i discriminare? Lay’s România a rupt contractul cu artistul Dragoș Gărdescu (Puya) după ce trupa La Familia a vorbit public în favoarea familiei tradiționale

Compania de chipsuri Lay’s a rupt contractul pe care-l avea cu artistul Dragoș Gărdescu (Puya), după ce trupa La Familia a vorbit public în favoarea familiei tradiționale. Cântărețul a făcut această dezvăluire în timpul unei discuții cu DJ Gojira. El spune că după lansarea manifestului în favoarea familiei și a țării, în 2017, repercursiunile au fost „grave”. Acesta s-a trezit că un contract pe care-l avea cu compania Lay’s, a fost rupt de firma de chipsuri drept retribuție, informează R3Media.

„Să îţi spun cum am gândit eu postarea respectivă. Am zis aşa: noi scoatem album nou, hai să îl promovăm spunând despre ce va fi – despre familie, despre patrie ca să ştie lumea despre o să fie, cam care este crezul nostru.

Apoi, după ce am postat, au început să sune telefoanele.

Nu ştiam ce am zis greşit. Eu scrisesem că eu cred că familia trebuie să fie formată dintr-un un bărbat şi o femeie, lucru care mie mi se părea un mesaj normal. Nu mi se părea un mesaj anti-gay.

Am ales prost contextul, dar dacă eu cred în chestia aia de ce să nu o zic.

Repercusiunile au fost grave. M-au sunat şi de la Lays. Noi aveam patru reclame filmate, făcute la Castel Film. Mi-au zis că nu mai putem difuza nimic. Eu am încercat să-i fac să înţeleagă că n-am încălcat prevederile contractului şi am susţinut o idee cât se poate de morală şi de normală pentru mine, că o familie trebuie să fie formată dintr-un bărbat şi o femeie. Asta e, dacă sunt prost, sunt prost, dar aşa am gândit eu.

M-am trezit că s-a întrerupt contractul. Au vrut să-l rezilieze, dar eu nu puteam să îl reziliez pentru că nu încălcasem contractul. Am avut o discuţie de câteva zile în care încercau să îmi zică că eu am greşit ceva din contract, dar eu încercam să le explic că n-am făcut nimic rău.

În continuare cred că n-am făcut nimic rău. Mi-au sugerat să scot postarea. Eu n-am făcut niciodată, în toată cariera mea, un statement şi apoi să zic că nu am zis chestia aia şi să îmi cer scuze. Nu înţelegeam pentru ce să îmi cer scuze.

Apoi am văzut eu că a fost Referendumul, dar automat susţineam ideile respective. Eram pentru. Eu cred că familia e făcută dintr-un bărbat şi o femeie. O să spun chestia asta până mor”, a declarat el.

Reamintim că de curând, scriitorul american Rod Dreher a lansat în România volumul „Să nu trăim în minciună”, în care vorbește exact despre acest gen de totalitarism, în care opiniile care sunt contra ideologiei LGBT.

Cei de la „La Familia” au avut de suferit și după lansarea ultimei lor piese, „Terorist”. Oana Pellea i-a reclamat pentru presupuse încălcări are drepturilor de autor pentru folosirea unei secvențe din filmul „Mihai Viteazul”, transmite R3Media.

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns