Dezvăluirile sincere ale lui Mihai Căldăraru, tânărul jurnalist care a fost crescut de statul român

Povestea lui Mihai Căldăraru reprezintă lecție de voință pentru toți!

De la aproximativ trei săptămâni de viață, Mihai Căldăraru a fost beneficiar al protecției copilului București. Acest aspect nu l-a împiedicat să dea din aripi și să se înalțe ca să atingă culmile dorite. A fost copilul unui sistem pe care niciunul dintre noi nu am dori să-l cunoaștem, căci din auzite, știm că este unul defect și nedrept. Pentru el, în schimb, a însemnat acasă până la 18 ani.

“Ce o să fac când ies din casa de copii la 18 ani? Mă tem și stau noaptea și mă întreb ce urmează.” mărturisea tânărul cu ceva ani în urmă, neștiind ce-l așteaptă. În pofida incertitudinii lesne de înțeles pentru un adolescent care ar fi trebuit să simtă altceva la vârsta lui, a găsit resursele interioare potrivite pentru a învinge.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Poți să-i iei orice unui copil, numai nu-i lua visul. Nu s-a lăsat înduplecat nicio secundă de viața pe care a dus-o și a continuat să muncească pentru visul său, acela de a deveni jurnalist.

Astăzi, în fața noastră, Mihai Căldăraru este un om în toată firea, care a obținut toată aprecierea cu ajutorul propriilor izbânde și eforturi. Ne învață ce înseamnă să îți urmezi aspirațiile.

Despre perioada copilăriei nu împărtășește prea multe. A învățat odată cu maturizarea, aș zice eu precoce, să prețuiască discreția mai mult decât ar face-o alții, poate. Îi place să i se observe munca și realizările și să vorbească despre acestea cu multă dragoste.

Mihai Căldăraru Când rostesc cuvântul „jurnalism”, aud „oameni, empatie, încredere”.

Nu e important ce lucrezi, ci cum lucrezi. Nu e în trend ca la serviciu să ne urmăm interesul, ci e important să ne comportăm cu iubire într-un colectiv, ajutându-ne unii pe alții, învățându-ne unii pe alții. Omul care face jobul cu o anume virtute interioară, se va simți energizat constant.

Jurnalismul pentru tânăr înseamnă provocare, o meserie plină de riscuri și stres, dar care aduce multă satisfacție. Jurnalismul înseamnă mai mult decât ce se vede la TV.

Este o meserie pe care deși o simți, te surprinde. O nouă zi, o nouă emoție, declară Mihai Căldăraru.

Ce simte tânărul jurnalist în afara platourilor de televiziune.

Preferă să vorbească despre tot ce face și aduce bun și frumos societății în care trăim în detrimentul întâmplărilor din perioadei copilăriei, unde lucrurile nu au stat atât de bine. De aceea, deși poate nu pare și nu ai spune, Mihai Căldăraru este un om destul de introvertit.

Despre băiețelul Mihai Căldăraru vă pot spune că era foarte neastâmpărat, întotdeauna curios să știe adevărul. Un copil vesel, visând ca într-o zi să devină jurnalist.

Nu mai vrea să vorbească despre momentele grele. Le acceptă și a rămas cu învățături valoroase.

Mulțumirea sa cea mai mare acum este că are o casă, un serviciu și voluntar la un ong și cel mai prețios lucru este faptul că este integrat în societate.

Îl face fericit să știe că familia, prietenii și cei dragi sunt bine. De speriat, nu-l mai sperie decât tehnologia care avansează rapid. Inteligența artificială a rămas singurul domeniul care-l neliniștește.

Iubește muzica, își iubește garsionerea primită din partea doamnei Gabriela Firea, fostul Primar General al Municipiului București pe care-l deține pentru că îi oferă confort și siguranță. Iubește să petreacă timp cu el, uneori în colțul său din casă sau la aer.

Au fost și sunt mulți oameni pe care îi admiră. Oameni din domeniul presei, din sistemul politic, dar și oameni din alte domenii. Unora, le poartă mare recunoștință.

Povestea lui Mihai Căldăraru reprezintă lecție de voință pentru toți!

În fiecare clipă, minut, oră, zi, noapte, săptămână, Mihai Căldăraru a avut la el ambiția, determinarea și forța de a păși înainte fără să

să se întrebe „de ce eu?”. A înțeles că nu-l ajută deloc dacă se uită în urmă la trecutul său.

A înlăturat glasurile care nu i-au dat credit. A dat deoparte obstacolele. A ales să zâmbească în loc să plângă. A preferat să se dea cu capul de toate greutățile ca să guste mai apoi din succes, decât să stea pe loc.

A îndepărtat toate buruienile din drumul său anevoios și a cules pe măsura sufletului său mărinimos. A fost un copil încercat și a ajuns un adult care se simte întregit. Strălucirea îi vine din forța interioară. A dat sens vieții sale și-i purtăm admirația.

Sunt povești de viață care te miră cum nu sunt încă curpinse în paginile unui roman sau a unui film derulat pe micile ecrane. Cred cu tărie, acum după ce l-am cunoscut pe Mihai Căldăraru, că autobiografia sa ar surprinde o lume întreagă. Poate, la momentul potrivit, își va scrie propriul scenariu.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Școala online are același efect asupra elevilor ca și vacanța de vară: ei nu progresează – arată un studiu german

mar iun. 22 , 2021
Donează pentru Glasul.info! În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo. Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri All Authors Corvin Lupu […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro