Cum își bate joc RMGC de patrimoniul cultural de la Roșia Montană

Cum își bate joc RMGC de patrimoniul cultural de la Roșia Montană

A cumpărat mai multe case, unele dintre ele adevărate monumente istorice și niște valori arhitecturale deosebite, doar pentru a le ține în paragină, așteptând probabil ca acestea să se prăbușească în uitare și în paragină.

În copilărie vedeam prin filme întregi orașe sau așezări miniere părăsite și nu-mi explicam cum ajungeau așa, cum si-ar fi putut cineva părăsi căminul după ce a trăit acolo o viață, chiar și după epuizarea minereului respectiv care le-a asigurat mijloacele de trai, și la un moment dat chiar și prosperitatea.

Acum însă îmi explic mecanismele care pot duce la depopularea rapidă a unei așezări, mai ales prin implicarea subversivă a unei corporații. Însă tot îmi plânge inima când văd că pentru lăcomia unei corporații este distrus patrimoniul cultural al României.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Acum înțeleg și lupta civică disperată dusă pentru salvarea Roșiei Montane. Lupta însă nu s-a sfârșit, pentru că se dă un nou asalt asupra aurului de la Roșia Montană, iar patrimoniul cultural al României riscă iar să fie călcat în picioare.

Nu mai așteptați ca data trecută soluții în extremis, ci luptați acum pentru salvarea Roșiei Montane. Soluția cea mai simplă este transformarea acestei așezări într-o locație turistică prin care localnicii să-si poată câștiga existența.

Deci, lăsați vacanțele în străinătate și veniți la Roșia Montană. Turism se poate face și în România, mai ales că aici la Roșia sunt niște peisaje superbe, absolut dumnezeiești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la Glasul.info Director General la MAGAZIN CRITIC Președinte la Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România Consultant Media la Comunitatea Identitară Iași Contact: fandelmihai@glasul.info