Jocurile Olimpice Tokyo: programul complet al sportivilor români. Suntem pe locul 18 în topul națiunilor!

România a cucerit joi medaliile de argint în proba de dublu rame masculin la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Este a treia medalie olimpică pentru lotul de canotaj, condus de șefa federației, fosta mare sportivă Elisabeta Lipă, transmite R3Media.

Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, potrivit Agerpres. Campioni olimpici au devenit fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019. Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton (6:19.88).

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund.

Cozmiuc şi Tudosă sunt vicecampioni mondiali în 2018 la Plovdiv şi campioni europeni la Poznan, în 2020.

România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj: una de aur (dublu vâsle feminin – Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu – spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă – dublu rame masculin).

Momentan, România este pe locul 18 în clasamentul pe națiuni de la JO 2020. Preluare: R3Media

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns