Activiștii LGBT și USR-PLUS, la unison împotriva legii de protecție a minorilor de propaganda gay și transgender inițiate de AUR. Iulian Bulai: E o aberație

Asociația Accept, care se ocupă cu promovarea homosexualității, solicită partidelor politice parlamentare să se distanțeze de proiectele legislative considerate de ei„iliberale” și anunțate public de AUR, informează un comunicat de presă publicat pe siteul oficial.

Proiectele legislative incriminate de Asociația „Accept” reprezintă anunțatele legi privind protecția minorilor, respectiv să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex.

Asociația Accept consideră că proiectul AUR ar duce la „limitarea capacității copiilor să se protejeze”. În mod ciudat, Accept leagă proiectul de lege al AUR de creșterea numărului de mame minore, transmite R3Media.

„AUR prezintă noua sa inițiativă ca fiind pentru protecția copiilor, însă, în realitate, acesta limitează capacitatea copiilor să se protejeze. Elevii sunt beneficiarii de drept ai sistemului de educație, iar parcursul lor în viață depinde de accesul timpuriu la informații corecte și relevante, inclusiv despre sănătate, diversitate și drepturile omului. Educația înseamnă și informare despre sănătate sexuală și reproductivă, protecția împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală, diminuarea numărului de sarcini nedorite la adolescente, dar și acces la informații științifice și corecte despre orientare sexuală și identitate de gen. Educația sexuală este mai ales importantă pentru că permite minorilor să ia decizii informate și să se protejeze de abuzuri”, arată comunicatul.

Așa cum era de așteptat, activiștii LGBT asociază AUR cu Rusia lui Putin și numesc partidul „dușman al democrației”.

„Să elimini cu bună știință din educația copiilor informații despre orice grup minoritar din România este un gest iresponsabil și care încalcă dreptul copiilor la educație, cenzurează actul didactic și înrăutățește condițiile deja precare din sistemul educațional românesc. Astăzi AUR vizează persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex, mâine va viza minoritățile etnice sau alte grupuri minoritare. În lipsă de idei, AUR copiază politicile radicale din Rusia și Ungaria. Nu e nimic nou în încercarea AUR de a-i copia pe Putin și Viktor Orban. Dușmanii democrației au fost totdeauna solidari. Bucureștiul nu este însă nici Moscova, nici Budapesta. Am dovedit-o la Referendumul constituțional din 2018, vom dovedi încă o dată că aparținem familiei valorilor europene,” a declarat Teodora Roseti, Directoarea executivă a ACCEPT. Intagral pe R3Media.

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns