RSS
TwitterFacebookPinterest

Avem două ansambluri folclorice româneşti care participă la festivalul internațional „Întâlniri Bucovinene” de la Cernăuţi!

Ansamblurile folclorice româneşti „Flori din Bucovina” și „Piatra Șoimului” participă la Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, care are loc la Cernăuţi în perioada 21 – 22 august 2021, informează BucPress.

Printre participanți se vor numără ansambluri folclorice din Polonia (Stanowinie și Juterzenka), precum și peste 30 de ansambluri folclorice din regiunea Cernăuți.

Evenimentul ajuns la cea de-a 22-a ediţie este unic în Europa şi este organizat de Administrația regională de stat Cernăuți, Consiliul municipal Cernăuți și Centrul bucovinean de cultură și artă Cernăuți.

Deschiderea oficială are loc sâmbătă, la ora 15:00, în faţa Primăriei din Cernăuţi, iar până la ora 17:30 evenimentul se desfășoară pe strada pietonală Olga Kobîleanska.

apiland.ro

Festivalul va continua în Parcul pentru cultură și agrement „Taras Șevcenko”, unde are loc spectacolul „Te iubesc Bucovina, iubesc oamenii tăi”, cu începere de la ora 19:00 și se va termina la ora 22:00.

A doua zi, ansamblurile populare din Polonia, în mod special formația „Stanowinie”, vor oferi un concert în satul Crăsnișoara Veche, comuna Crasna.

„Flori din Bucovina”, „Piatra Șoimului” și „Juterzenka” vor evolua pe scena Festivalului „Cântă, familie!” din Lujani, comuna Mămăiești, apoi vor concerta în comuna Nepolocăuți, transmite Basilica.

Programul integral, aici.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]