RSS
TwitterFacebookPinterest

Diana Iovanovici-Șoșoacă intervine în scandalul reclamei “Vitesco Technologies” care discriminează moldovenii: “Reprezentanta Vitesco îmi folosește expresia…”

Diana Iovanovici-Șoșoacă intervine în scandalul reclamei “Vitesco Technologies” care discriminează moldovenii: “Reprezentanta Vitesco îmi folosește expresia…”

O companie din Timișoara a ales să-și facă reclamă printr-o abordare neinspirată și foarte jignitoare la adresa românilor din celelalte provincii ale țării, în care ținta discriminării o reprezintă … moldovenii.

Pe reclama total neinspirată și demnă de o reclamație la CNCD a celor de Vitesco Technologies scrie următoarele:

Diversitatea înseamnă să lucrăm cu cele mai exotice persoane. Moldovenii, de exemplu”, scrie în afişul de recrutare al celor de la compania timișoreană Vitesco Technologies

Pentru orice român care cunoaște asaltul continuu și încercarea din ultimele decenii de a semăna cu orice preț discordie între românii din provincii diferite ale țării, fie al provincialilor față de “miticii” de la București, fie asmuțiți românii din provincii unii împotriva celorlalți, este clar o modalitate de a băga pentru încă o dată inutil și în mod total gratuit bățul printre gard între românii din diferite zone ale țării.

Profitând de lipsa de omogenitate culturală și socială a României, o situație datorată izolării în care s-au chinuit secole de-a lungul să ne țină dușmanii neamului românesc, diverse imperii, apoi diversi agenți de influență, se caută în continuare inocularea unei dezbinări cultivate cu multă grija și atenție în sufletul românilor naivi, care se lasă influențați de forțe interne și externe care vor răul acestui neam și al acestei națiuni.

Ziarul de Iași a publicat comentariul unui reprezentant al Vitesco Technologies, Alina Bratu, care argumenta faptul că mesajul reclamei este diferit în funcție de regiunea unde este promovată și că “Umorul este apanajul oamenilor inteligenți”.

Tocmai expresia “Umorul este apanajul oamenilor inteligenți” i-a atras atenția și senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, aceasta fiind revoltată că expresia folosită tot mai des de ea în cadrul unor emisiuni de televiziune ajunge să fie pretextul sub care o companie care vine cu un mesaj discriminator încearcă să se apere.

apiland.ro

“Această expresie am consacrat-o în ultima vreme în intervențiile mele pe la diferite posturi de televiziune și mă simt deranjată că este folosită într-un context menit să apere un comportament discriminatoriu al companii care nu înțelege că inteligența nu are de a face cu discriminarea. De ce moldoveni și nu altă nație? Ce au cu moldovenii? Dacă voiau ceva cu adevărat exotic puteau alege ceva de la capătul lumii… Oamenii inteligenți înțeleg și glumele dar și mesajele subliminale”, ne-a spus Diana Iovanovici-Șoșoacă

Și europarlamentarul Dragoș Benea a reacționat la această reclamă tâmpită a companiei timișorene Vitesco Technologies, catalogând-o ca fiind “marca unui șovinism regional latent”:

“Dincolo de faptul că aceste cuvinte par, mai curând, marca unui șovinism regional latent – ce gâdilă orgoliul celor din vestul țării și elogiază, implicit, presupusa lor superioritate, în comparație cu „exoticii” din Moldova (și nu numai) – eu cred că avem de-a face cu o problemă ale cărei resorturi profunde nu pot fi expediate cu superficialitate”, a spus europarlamentarul Dragoș BeneaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]