RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Primăria Brașov se crede în Ungaria: a iluminat literele de pe Tâmpa în culorile steagului Ungariei

De ziua națională a Ungariei, Primăria Brașov a hotărât iluminarea literelor de pe Tâmpa în culorile drapelului național maghiar

Ca și cum toponimul “Tâmpa” ar veni direct la tâmpiți, edilii Primăriei Brașov au hotrărât ca de ziua națională a Ungariei să ilumineze literele de pe Tâmpa, adică tocmai însemnele Brașovului și cartea de vizită cea mai importantă din ultima vreme a orașului, în culorile drapelului maghiar.

libris.ro

În vreme ce de Ziua Națională a României, de 1 Decembrie, de câțiva ani buni avem de a face cu drapele negre de doliu afișate de către comunitatea maghiară, niște tâmpiți de la poalele Tâmpei s-au hotărât să pluseze, și să sărbătorească în acest fel ziua națională a unui stat vecin ostil și subversiv la adresa României, prin numeroase elemente finanțate și sprijinite de la Budapesta.

“Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în această seară în culorile roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei, pentru a marca importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, un oraș care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor „Cetăţii” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) și sașii din „Orașul Vechi” (Altstadt, Óbrassó).
În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naționale. Ziua Națională este sărbătorită pe 20 august. Este o zi importantă și marcată și de etnicii maghiari din Transilvania și Banat.
Potrivit datelor recensământului din 2011, în Brașov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Județul Brașov.
Facem mențiunea că, din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei.”, au scris pe facebook tâmpiții de la poalele Tâmpei, aka Primăria BrașovContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]