libris.ro

Marinela Strîmbulescu, Asociația culturală Tătărescu: „Cerem revizuirea Strategiei de dezvoltare culturală și turistică a Târgu Jiului, dacă aceasta există!”

COMUNICAT

În urmă cu aproape nouă decenii, o asociație, Liga Națională a Femeilor Gorjene dona Primăriei Târgu Jiu una dintre capodoperele mondiale în aer liber, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”.

Astăzi, cu sprijinul specialiștilor, operele realizate de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu beneficiază, pentru prima dată, de un program de mentenanță și întreținere pe termen scurt, mediu și lung, program care securizează intervenția neadecvată asupra lor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Primăria și Consiliul local Târgu-Jiu sunt datoare fiecărui gorjean, dar și memoriei Arethiei Tătărescu să susțină Centrul de Cercetare, Documentare și Pormovare „Constantin Brâncuși” în misiunea pe care și-a asumat-o!

Conducerea Asociației culturale Tătărescu urmărărește cu îngrijorare felul în care este tratată, fără simțul răspunderii, moștenirea lăsată printr-un act de donație, sub semnătură proprie, de Arethia Tătărescu, în numele Ligii Naționale a Femeilor Gorjene, operele lui Brâncuși, luând „pe a sa răspundere!” și plătind deasemenea lucrărilor la Biserica Sf. Apostoli și exproprierile pentru trasarea Căii Eroilor. Astăzi, acest act de donație este unul dintre documentele importante pentru istoria Târgu Jiului, cu precizări clare și responsabilități asumate doar de donator. Primăria Târgu Jiului, ca instituție donatare, ar trebui să cunoască, după 83 de ani de la semnare, textul documentului, să îl asume și să acționeze ca atare.

De prea mulți ani, atât Primăria cât și Consiliul Local au tratat cu indiferență și totală iresponsabilitate problema Brâncuși, lăsându-și propria instituție, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” expusă unor jocuri mici și meschine de culise care nu ne fac deloc cinste.

Instituția a reușit prin propriile eforturi să coaguleze în jurul ei instituții de cultură valoroase și personalități marcante la nivel național și internațional în problematica brâncușiană. Târgujienii trebuie să cunoască aceste realități cât și faptul că toate scandalurile publice din jurul lui Brâncuși sunt create artificial, iar în spatele acestora sunt doar interese. Atât primarul Marcel Romanescu cât și consilierii locali trebuie să se asigure că aceste opere vor rămâne securizate!

Asociația culturală Tătărescu va face demersuri pentru respectarea întocmai a obligațiilor asumate de donatar prin actul de donație, apelând inclusiv la căile legale.
Facem un apel public către mandatarii de astăzi ai Târgu Jiului, „să respecte întotdeauna donațiunea în forma în care a fost făcută”, așa cum solicita sub semnătură Arethia Tătărescu și să revizuiască Strategia de dezvoltare culturală și turistică a municipiului, dacă aceasta există, cu seriozitate și răspundere asumată!

Marinela STRÎMBULESCU,
Președinte Asociația culturală Tătărescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist