Daniel Ghiță despre incidentul „Șoșoacă” vs Goracci: „Unde era Iohannis când românii erau luați sclavi în Italia și puși la muncă forțată?”

Daniel Ghiță despre incidentul „Șoșoacă”: „Unde erau oficialitățile române care acum tremură în fața unui ambasador italian atunci când româncele erau victime în Italia?”

Incidentul recent petrecut la cabinetul de avocatură al senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă naște dezbateri aprinse dar stârnește de asemenea și vii controverse. De câteva zile bune, incidentul este întors pe toate părțile, făcând turul televiziunilor, al publicațiilor scrise și bineînțeles, al rețelelor de socializare, acolo unde dezbaterile se aprind atât de tare încât se lasă cu suspendări sau blocări din cauza limbajului „pestriț” folosit…

De o parte și de alta, se adună în tabere diferite susținătorii sau acuzatorii celor două protagoniste implicate în respectivul incident: jurnalista isterică Lucia Goracci (n.r. italienii spun despre ea cam ce spun românii despre Sorina Matei: agenți infiltrați în media) și senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă. În apărera senatoarei din România sare și deputatul Daniel Ghiță, care remarcă slugărnicia și lipsa de demnitate națională a așa zișilor oficiali ai statului român, în frunte cu Plăvanul de la Cotroceni, Moș Teacă de la Palatul Victoria, și alte figuri triste ale unei conduceri a statului de toată jena, de tot rahatul:

Câteva semne de întrebare despre cazul jurnalistei Lucia Goracci din Italia

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Jurnalista Lucia Goracci era atât de ”sechestrată” în recentul scandal că, în loc să sune ea la 112, care este numărul european de urgență, valabil pe tot teritoriul UE, a sunat senatoarea despre care a spus că o ”sechestrase”! De ”sechestrată” ce era, jurnalista a avut timp, în schimb, să filmeze tot ce se întâmpla, ca să aibă material de presă pentru mai târziu, adică pentru scandal. Acesta ar fi primul semn de întrebare. Goracci își îndruma soțul “ fillmează”!

Al doilea semn de întrebare este acela că imediat după scandal, Italia a impus cele mai dure restricții de călătorie din Europa, de s-a panicat și Uniunea Europeană. Așadar, în timp ce acuză România că sechestrează jurnaliștii vacciniști, Italia impune o dictatură sanitară cruntă, împotriva căreia se luptă de luni de zile cetățenii italieni.

Al treilea semn de întrebare este că oficialii italieni au cerut scuze de la statul român pentru acest mic incident care nu s-a soldat nici cu victime, nimeni nu a pățit, de fapt nimic, și atunci de ce a vrut Italia să facă un scandal internațional?

Al patrulea semn de întrebare este, din păcate, o certitudine: să vezi ditamai premierul României și alte oficialități ale statului român, cu președintele Iohannis în frunte, cum fac plecăciuni la italieni pentru că o jurnalistă străină venită pentru scandal a reușit să obțină exact ce căuta, adică o tevatură în toată regula, mai mare rușinea!

Acum, întreb și eu, unde era Iohannis când românii erau luați sclavi în Italia și puși la muncă forțată?

Unde erau oficialitățile române care acum tremură în fața unui ambasador italian atunci când româncele erau victime în Italia? Cine i-a apărat pe români de toate abuzurile suferite de la angajatorii lor din Italia? Și, până la urmă, unde era statul italian, atât de ”european” și sensibil acum, atunci când se întâmplau grozăvii la adresa românilor aflați pe teritoriul lor?În fine, ultimul mare semn de întrebare la care, însă, răspunsul este evident, este următorul: de ce avea nevoie Italia de scandal pe tema vaccinării, oare pentru că România, așa puțin vaccinată cum e, e în zona verde, în timp ce Italia ”civilizată” și vaccinată, e în zona roșie cu peste 26.000 de cazuri pe zi și se îndreaptă spre dezastru? Și ce credea statul italian, că dacă trimite pe cineva să facă scandal în România nu o să observe lumea că își bat joc de propriii lor cetățeni cu legi de vaccinare obligatorie și cu restricții nebunești, care au ca efect creșterea numărului de cazuri?

Nihil Sine Deo”, a scris pe facebook deputatul Daniel Ghiță

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Ambasada României în Serbia ia atitudine împotriva unei declarații xenofobe, antiromânești, din partea unui regizor sârb

Dum dec. 19 , 2021
Ambasada României în Serbia ia atitudine împotriva unei declarații xenofobe, antiromânești, din partea regizorului sârb Dragoslav Bokan: „inamici naționali” „Poziția Ambasadei față de unele afirmații publice la adresa comunității românești din Serbia Referitor la declarațiile regizorului sârb Dragoslav Bokan (Pink TV, 29 noiembrie 2021) cu referire la minoritatea română din […]

Poate vă place și:

libris.ro