RSS
TwitterFacebookPinterest

Daniel Ghiță despre incidentul “Șoșoacă” vs Goracci: “Unde era Iohannis când românii erau luați sclavi în Italia și puși la muncă forțată?”

Daniel Ghiță despre incidentul “Șoșoacă”: “Unde erau oficialitățile române care acum tremură în fața unui ambasador italian atunci când româncele erau victime în Italia?”

Incidentul recent petrecut la cabinetul de avocatură al senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă naște dezbateri aprinse dar stârnește de asemenea și vii controverse. De câteva zile bune, incidentul este întors pe toate părțile, făcând turul televiziunilor, al publicațiilor scrise și bineînțeles, al rețelelor de socializare, acolo unde dezbaterile se aprind atât de tare încât se lasă cu suspendări sau blocări din cauza limbajului “pestriț” folosit…

De o parte și de alta, se adună în tabere diferite susținătorii sau acuzatorii celor două protagoniste implicate în respectivul incident: jurnalista isterică Lucia Goracci (n.r. italienii spun despre ea cam ce spun românii despre Sorina Matei: agenți infiltrați în media) și senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă. În apărera senatoarei din România sare și deputatul Daniel Ghiță, care remarcă slugărnicia și lipsa de demnitate națională a așa zișilor oficiali ai statului român, în frunte cu Plăvanul de la Cotroceni, Moș Teacă de la Palatul Victoria, și alte figuri triste ale unei conduceri a statului de toată jena, de tot rahatul:

Câteva semne de întrebare despre cazul jurnalistei Lucia Goracci din Italia

Jurnalista Lucia Goracci era atât de ”sechestrată” în recentul scandal că, în loc să sune ea la 112, care este numărul european de urgență, valabil pe tot teritoriul UE, a sunat senatoarea despre care a spus că o ”sechestrase”! De ”sechestrată” ce era, jurnalista a avut timp, în schimb, să filmeze tot ce se întâmpla, ca să aibă material de presă pentru mai târziu, adică pentru scandal. Acesta ar fi primul semn de întrebare. Goracci își îndruma soțul “ fillmează”!

Al doilea semn de întrebare este acela că imediat după scandal, Italia a impus cele mai dure restricții de călătorie din Europa, de s-a panicat și Uniunea Europeană. Așadar, în timp ce acuză România că sechestrează jurnaliștii vacciniști, Italia impune o dictatură sanitară cruntă, împotriva căreia se luptă de luni de zile cetățenii italieni.

Al treilea semn de întrebare este că oficialii italieni au cerut scuze de la statul român pentru acest mic incident care nu s-a soldat nici cu victime, nimeni nu a pățit, de fapt nimic, și atunci de ce a vrut Italia să facă un scandal internațional?

Al patrulea semn de întrebare este, din păcate, o certitudine: să vezi ditamai premierul României și alte oficialități ale statului român, cu președintele Iohannis în frunte, cum fac plecăciuni la italieni pentru că o jurnalistă străină venită pentru scandal a reușit să obțină exact ce căuta, adică o tevatură în toată regula, mai mare rușinea!

Acum, întreb și eu, unde era Iohannis când românii erau luați sclavi în Italia și puși la muncă forțată?

apiland.ro

Unde erau oficialitățile române care acum tremură în fața unui ambasador italian atunci când româncele erau victime în Italia? Cine i-a apărat pe români de toate abuzurile suferite de la angajatorii lor din Italia? Și, până la urmă, unde era statul italian, atât de ”european” și sensibil acum, atunci când se întâmplau grozăvii la adresa românilor aflați pe teritoriul lor?În fine, ultimul mare semn de întrebare la care, însă, răspunsul este evident, este următorul: de ce avea nevoie Italia de scandal pe tema vaccinării, oare pentru că România, așa puțin vaccinată cum e, e în zona verde, în timp ce Italia ”civilizată” și vaccinată, e în zona roșie cu peste 26.000 de cazuri pe zi și se îndreaptă spre dezastru? Și ce credea statul italian, că dacă trimite pe cineva să facă scandal în România nu o să observe lumea că își bat joc de propriii lor cetățeni cu legi de vaccinare obligatorie și cu restricții nebunești, care au ca efect creșterea numărului de cazuri?

Nihil Sine Deo”, a scris pe facebook deputatul Daniel GhițăContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]