libris.ro

Mihai Bendeac: “Mi-e milă de credincioșii ortodocși… Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare… Scientologia mi-a schimbat viața…”

Mihai Bendeac: “Mi-e milă de credincioșii ortodocși… Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare… Scientologia mi-a schimbat viața…”

Actorul Mihai Bendeac, cunoscut pentru tiradele sale împotriva creștinilor, a recunoscut că s-a lepădat de credința ortodoxă în care a fost botezat, pentru a trece la secta scientologilor, informează R3Media.

Conform România TV, Bendeac a declarat că îi consideră „demni de milă” pe creștinii ortodocși din România. Interpretul crede că Dumnezeul creștinilor este „dobitoc”.

„Nu cred în ideea de religie. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o ‘greșeală’ a cuiva…

Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea… Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad. Având în vedere că am renunțat la religia ortodoxă în urmă cu ceva ani, multă lume mă întreabă dacă mai cred în Dumnezeu și dacă am îmbrățișat altă religie”, a spus Bendeac.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


El consideră că scientologia nu este o altă religie și că îl iubește pe Dumnezeu.

„(…) Îl iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat la o religie care o folosește. (…) Nu, nu am îmbrățișat ‘altă religie’. Dar pot spune, clar și apăsat, că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod?

Dacă vă spun că tot ce vreau se împlinește, mă credeți? Prieteni, dacă vă tăiați o mână sau un picior, vi se schimbă personalitatea? Totul e în minte. Dar nu în cea pe care o știți. Sunteți datori față de voi să știți cine sunteți”, a explicat Mihai Bendeac, potrivit Antena Stars.

Scientologia este o sectă fondată în anii 50 ai secolului trecut de către americanul L. Ron Hubbard, un condamnat pentru furt în SUA și pentru fraudă în Franța. Pe lângă multe alte probleme Hubbard a fost bigam și un obsedat de ocultisme și ritualuri sexuale păgâne.

„Biserica” scientologică este considerată o „sectă periculoasă” de către statul francez și o „sectă neconstituțională” de către statul german. Filiala franceză a sectei a fost condamnată pentru fraudă, în Franța, în 2013, transmite R3Media.

Foști membri ai organizației au adus acuzații grave asupra sectei, așa cum relata Mediafax sau Digi24.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist