RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Eveniment memorial la FORTUL 13 JILAVA – In memoriam luptătorii anticomunişti paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România comunistă.

Aceștia vor fi comemoraţi şi anul acesta, conform tradiţiei, SÂMBĂTĂ 29 OCTOMBRIE, la FORTUL 13 JILAVA (jud. Ilfov), printr-un pelerinaj memorial.

La ora 11,oo va începe o vizită a fostei închisori politice.
La ora 13,oo, în spatele Fortului, la Crucea Parașutiștilor, va avea loc o ceremonie de comemorare a eroilor paraşutaţi de aviaţia militară SUA în România ocupată de comunişti, între 1951 şi 1953, şi executaţi la 31 octombrie 1953 în Fortul 13 Jilava, împreună cu susţinătorii lor locali.

Foto: Ion Gavrilă Ogoranu

Pentru vizitarea Fortului 13 Jilava se pot înscrie 50 de persoane. Înscrierea se face prin SMS/WhatsApp 0722749249 sau pe e-mail: ogoranu@gmail.com. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Cei care solicită înscrierea după completarea listei, vor fi înscriși pentru o vizită la o dată ulterioară.

apiland.ro

Cei înscriși vor fi prezenți la 10,45 la poarta Penitenciarului Jilava (comuna Jilava, str. Sabarului nr. 1 – din Şos. de Centură), cu actul de identitate (CI/BI/paşaport).

Cei interesaţi să participe, se pot adresa, pentru orice informaţii, la tel 0722749249 sau pe e-mail ogoranu@gmail.com, persoană de contact Florin Dobrescu.

Florin Dobrescu  |  MAGAZIN CRITICContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]