Fără Ședință solemnă de Ziua Constituției în 2022? Au abandonat parlamentarii români Constituția României?

Fără Ședință solemnă de Ziua Constituției în 2022? Au abandonat parlamentarii români Constituția României?

În ultimii ani am sesizat o ducere în derizoriu a importanței Constituției României, ba chiar atacuri fățișe din partea unor politicieni sau din partea unor reprezentanți ai unor instituții din România, ba chiar și îndemnuri la nerespectarea Constituției României și trecerea ei la opțiuni facultative, după directivele și legislația europeană.

Deși există o lege care prevede ca la data de 8 decembrie să sărbătorim Ziua Constituției României, Parlamentul României pare să fi uitat acest lucru. Le amintește Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă printr-o solicitare de urgență:

“Avand in vedere faptul ca la data de 8 decembrie sărbătorim Ziua Constituției României, zi stabilita prin Lege,  iar Parlamentul României nu a stabilit nicio sedinta solemna pentru a sărbători oficial si a manifesta respectul cuvenit Constituției României,  legea suprema in România,  va solicit ca de urgență sa stabiliti Sedinta solemnă pentru a onora si a readuce în conștiința publică, mai ales a parlamentarilor, importanța Legii noastre fundamentale și obligația tuturor românilor de a o respecta și prețui.

Nu este admisibil ca tocmai Parlamentul,  Fabrica de legi a României,  sa nu onoreze Legea suprema in stat, mai ales ca anul trecut a fost sărbătorita intr-un cadru festiv oficial. Nu vreau sa cred ca lipsa organizarii unei astfel de ședințe solemne, are legătură cu asa-zisa cedare de suveranitate pe care o invoca nenumărați parlamentari, ministri, oameni politici si fosti presedinti ai Statului Român, precum si adoptarea Legilor Justitiei- atac marsav la adresa suveranitatii României,  pentru ca acest lucru ar insemna săvârșirea infractiunii de Inalta Tradare si vom fi nevoiti sa actionam in consecință.
 
LEGEA NR.120 DIN 8 DECEMBRIE 1995

privind proclamarea „Zilei Constituţiei României”,
publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 287 din 11 decembrie 1995:

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. 1 – Se proclamă ziua de 8 decembrie „Ziua Constituţiei României„.

Art. 2 – În scopul sărbătoririi „Zilei Constituţiei României„, autorităţile publice şi celelalte instituţii publice vor arbora drapelul României şi vor organiza acţiuni culturale şi manifestări ştiinţifice consacrate dezvoltării democraţiei constituţionale în România.

Va mulțumesc!

Cu stima,
Av. Diana Iovanovici-Sosoaca
Senator si Președinte Partidul S.O.S ROMÂNIA “, scrie Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă în solicitarea respectivă
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

A apărut numărul 4 al revistei ,,Europa Ortodoxă” – supliment al revistei MAGAZIN CRITIC

lun dec. 5 , 2022
,,Revista Europa Ortodoxă apare ca o responsabilitate față de comunitatea virtuală MAGAZIN CRITIC, întemeiată în urmă cu peste 7 ani pe rețeaua de socializare Facebook. Inițiativa aparține administratorilor „EURO EDUCATION FEDERATION”, Asociației Down Art Therapy și editorilor acelei pagini de socializare, în parteneriat cu Biserica „IZVORUL TĂMĂDUIRII” din Târgu-Jiu.” Vă anunțăm apariția celui de-al […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News