RSS
TwitterFacebookPinterest

Fără Ședință solemnă de Ziua Constituției în 2022? Au abandonat parlamentarii români Constituția României?

Fără Ședință solemnă de Ziua Constituției în 2022? Au abandonat parlamentarii români Constituția României?

În ultimii ani am sesizat o ducere în derizoriu a importanței Constituției României, ba chiar atacuri fățișe din partea unor politicieni sau din partea unor reprezentanți ai unor instituții din România, ba chiar și îndemnuri la nerespectarea Constituției României și trecerea ei la opțiuni facultative, după directivele și legislația europeană.

Deși există o lege care prevede ca la data de 8 decembrie să sărbătorim Ziua Constituției României, Parlamentul României pare să fi uitat acest lucru. Le amintește Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă printr-o solicitare de urgență:

“Avand in vedere faptul ca la data de 8 decembrie sărbătorim Ziua Constituției României, zi stabilita prin Lege,  iar Parlamentul României nu a stabilit nicio sedinta solemna pentru a sărbători oficial si a manifesta respectul cuvenit Constituției României,  legea suprema in România,  va solicit ca de urgență sa stabiliti Sedinta solemnă pentru a onora si a readuce în conștiința publică, mai ales a parlamentarilor, importanța Legii noastre fundamentale și obligația tuturor românilor de a o respecta și prețui.

Nu este admisibil ca tocmai Parlamentul,  Fabrica de legi a României,  sa nu onoreze Legea suprema in stat, mai ales ca anul trecut a fost sărbătorita intr-un cadru festiv oficial. Nu vreau sa cred ca lipsa organizarii unei astfel de ședințe solemne, are legătură cu asa-zisa cedare de suveranitate pe care o invoca nenumărați parlamentari, ministri, oameni politici si fosti presedinti ai Statului Român, precum si adoptarea Legilor Justitiei- atac marsav la adresa suveranitatii României,  pentru ca acest lucru ar insemna săvârșirea infractiunii de Inalta Tradare si vom fi nevoiti sa actionam in consecință.
 
LEGEA NR.120 DIN 8 DECEMBRIE 1995

privind proclamarea „Zilei Constituţiei României”,
publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 287 din 11 decembrie 1995:

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. 1 – Se proclamă ziua de 8 decembrie „Ziua Constituţiei României„.

Art. 2 – În scopul sărbătoririi „Zilei Constituţiei României„, autorităţile publice şi celelalte instituţii publice vor arbora drapelul României şi vor organiza acţiuni culturale şi manifestări ştiinţifice consacrate dezvoltării democraţiei constituţionale în România.

Va mulțumesc!

Cu stima,
Av. Diana Iovanovici-Sosoaca
Senator si Președinte Partidul S.O.S ROMÂNIA “, scrie Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă în solicitarea respectivă

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info