Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă: „În Israel nu se învață istoria României, în schimb, în România impunem obligativitatea istoriei evreilor?”

Diana Iovanovici-Șoșoacă: „Cred că nu înțelegeți că se încalcă principiul reciprocității. În Israel nu se învață istoria României, în schimb, în România impunem obligativitatea istoriei evreilor”

Pe 15 noiembrie 2021 a fost dezbătut în Senatul României un proiect legislativ privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului. (L483/2021).

Am crezut că nu văd bine! Ceilalți, niște ignoranți luați la duzină, sau mulți dintre ei chiar niște antiromâni notorii: dar de la cel care era ministru al Educației în Guvernul Florin Cîțu, Sorin Mihai Cîmpeanu, ai fi avut pretenții că înțelege că măcelărește un sistem de învățământ, în condițiile în care istoria României și așa nu se prea mai învață.

Ce a devenit România cu această curvă de partid numită PNL, cu oamenii drogatului de Cîțu-Mîțu-Pîrțu???? Sare în ochi de asemenea și numele liderului Social Democraților, Marcel Ciolacu, deputat PSD.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


L483/2021
Propunere legislativă privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului

Halucinant este de asemenea și aliniatul doi din Articolul 1 al acestui proiect legislativ care după toate aparențele are mari șanse să ajungă la promulgare pe masa unui alt mare antiromân, Klaus Werner Iohannis. Acesta prevede ca „programa școlară, manualele didactice și metodologia pentru disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”” să fie elaborate de către Institutul Antinațional „Elie Wiesel”.

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă: "În Israel nu se învață istoria României, în schimb, în România impunem obligativitatea istoriei evreilor?"
Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă: „În Israel nu se învață istoria României, în schimb, în România impunem obligativitatea istoriei evreilor?”

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost singura care a sesizat faptul că se încalcă principiul reciprocității:

„Cred că nu înțelegeți că se încalcă principiul reciprocității. În Israel nu se învață istoria României, în schimb, în România impunem obligativitatea istoriei evreilor. Nu am nimic cu minoritatea evreiască din România. Una era să învățați… să dispuneți o lecție despre Holocaust, și alta este materia „Istoria evreilor. Holocaustul”. Despre Holocaust se învață la istoria universală. Ajungeți să impuneți materia „Istoria evreilor. Holocaustul” la liceu – obligativitate, în condițiile în care istoria României nu se mai învață. Am ajuns să scriem cinci rânduri despre Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare. În schimb, acum învățăm despre istoria altor etnii.

Cu tot respectul, despre Holocaust trebuie să se învețe și se învață la istorie universală, dar istoria unei alte etnii se face la ora de religie, unde se învață despre Biblie, despre tot ce s-a scris despre istoria evreilor.

Mai mult decât atât, se dă posibilitatea în acest moment să avem istoria maghiarilor – obligativitate, istoria lipovenilor – obligativitate, istoria tătarilor, istoria turcilor și așa mai departe. Nu cred că este normal. Despre istoria evreilor trebuie să fie o materie opțională pentru cei etnici evrei. Despre Holocaust se învață obligatoriu, oricum, în istoria universală.

Ați respins legea împotriva antiromânismului, dar văd că vă preocupă mai mult istoria altor state, în condițiile în care pentru români nu există nicio inițiativă de obligativitate a învățării istoriei României. Mai mult, comasați istoria cu geografia. Unde vreți să ajungeți? Despre ce este vorba? PSD-ul votează pentru? Ați discutat cu alegătorii dumneavoastră să vedeți ce spun? De aceea vă și filmez, să vadă lumea – live pe Facebook – cum votați dumneavoastră în Parlament, poate data viitoare nu mai ajungeți!

Despre Holocaust, încă o dată repet, se învață la istoria universală!

Și dacă vă e frică de Holocaust, vă întreb, de ce l-ați instituit acum? Când veți discuta despre Holocaustul împotriva românilor? La acest moment se reinstaurează nazismul în România. Poate asta ar fi trebuit să vă preocupe, domnilor de la PNL, USR și UDMR, și PSD, că voi ați votat Legea nr.55/2020, nu noi. Este reinstaurarea nazismului în România și de aceea spunea, așa cum spunea domnul de la USR…”, a declarat senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă

senator Diana Iovanovici-Șoșoacă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info