libris.ro

Primarul din Târgu Jiu a interzis un marș comemorativ pe Calea Eroilor

Primarul din Târgu Jiu a interzis un marș comemorativ pe Calea Eroilor

Primăria Târgu Jiu a INTERZIS organizarea Marșului comemorativ „Restitutio in integrum – Calea Eroilor”, organizat de Grupul Civic Gorj, acțiune ce urma să se desfășoare vineri, 23 decembrie 2022, la Târgu Jiu, pe traseul: str. Calea Eroilor – Biblioteca Județeană „Christian Tell” – Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.

În adresa de interzicere a marșului comemorativ, Primăria Municipiului Târgu Jiu se prevalează de dispozițiile Legii nr. 60/1991, primarul Marcel Romanescu interzicând această adunare publică deoarece în zonă se execută lucrări edilitar-gospodărești de amploare!??”, arată cei de la Grupul Civic Gorj în comunicatul lor.

Profesorul Andrei Popete Pătrașcu, coordonator al Grupului Civic Gorj, a reacționat pe pagina de Facebook a grupului precizând următoarele: „Primarul Romanescu a interzis Marșul comemorativ „Restitutio in integrum Calea Eroilor”, care urma să se desfășoare în ziua de 23 decembrie 2022! Ziua de 23 decembrie este considerată cea mai neagră zi din istoria recentă a României, soldându-se în timpul evenimentelor din decembrie 1989 cu cei mai mulți morți și răniți. Primarul Romanescu interzice comemorarea Eroilor! Argumentele sale abuzive de astăzi, sunt contrazise de propriile declarații din data de 30 iunie 2022. În plus, pe Calea Eroilor nu se desfășoară în acest moment lucrări de amploare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Primarul odios al Târgu Jiului a INTERZIS acest MARȘ COMEMORATIV, mințind în răspunsul adresat Grupului Civic Gorj, așa cum se poate constata mai jos:

Pe Strada Calea Eroilor se circulă, nu există semne care să interzică accesul pietonal sau faptul că sunt în derulare lucrări de amploare.”

În ultimul contract de prelungire a lucrărilor de pe Calea Eroilor, precum și în declarațiile publice ale primarului Romanescu se precizează faptul că data de finalizare a lucrărilor este 30 octombrie! La această dată au fost adăugate două luni pentru mici modificări pe care constructorul trebuia să le realizeze după ce comisia de recepţie se deplasează pe Calea Eroilor.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag atenția și asupra modului defectuos în care au fost realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020. Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist