libris.ro

Operațiunea “ciocul mic”, continuă! Ucrainenii draghează fără stres pentru Canalul Bâstroe și pe brațul CHILIA al Dunării! | DOVEZI FOTO / VIDEO

Operațiunea “ciocul mic”, continuă! Ucrainenii draghează fără stres pentru Canalul Bâstroe și pe brațul CHILIA al Dunării! | DOVEZI FOTO / VIDEO

Câtă vreme autoritățile române sunt în ”silenzio stampa” în privința lucrărilor de adâncire a Canalului Bâstroe, după poziția adoptată de Guvernatorul ARBDD, Gabriel Teodosie Marinov, încă de luni, 20 februarie 2023, vecinii ucraineni își văd liniștiți de treabă, relatează Info Tulcea.

Nu doar draga maritimă Hagemann IV, care efectuează lucrări pe Canalul Bâstroe și în largul Mării Negre încă de luna trecută, ci și alte utilaje de dragare sunt folosite pentru a asigura adâncimea necesară șenalului navigabil. Și toate acestea se întâmplă într-un context în care parcă autoritățile române sunt paralizate.

”Eu am spus deja că Ministerul Afacerilor Externe nu are competențe să verifice la fața locului care sunt adâncimile pe Dunăre, pentru că nu avem nici experți și nici specializarea necesară. În schimb, tot ceea ce a ținut de Ministerul de Externe, noi am făcut foarte prompt: am informat Comisia Europeană, așa cum am făcut-o și în anii trecuți – și am fost permanent în dialog cu doamna comisar Vălean, și anul trecut, și inclusiv în aceste zile – că România nu este de acord cu includerea Canalului Bâstroe în rețeaua TEN-T, acea rețea a cursurilor de apă transeuropene. De asemenea, am cerut în mod foarte prompt părții ucrainene să clarifice aceste informații care au apărut public cu privire la gradarea pentru adâncire a Canalului Bâstroe.” a declarat azi ministrul Bogdan Aurescu după ce ieri vicepremierul Sorin Grindeanu declara:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„I-am convocat pe cei de la Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Externe. Am spus ce știam, s-au strâns informațiile și am spus un punct de vedere către comisie. Ucraina a depus în mod oficial o cerere pentru ca Brațul Chilia și Canalul Bâstroe să intre în Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Asta se întâmpla acum o lună. Noi, cei de la Transporturi, am spus că nu este normal și nu susținem acest lucru, iar punctul de vedere a fost împărtășit și de Ministerul Afacerilor Externe”. Integral pe Active News.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist