RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Senatorul Diana Şoşoacă a doborât la Senat legea care îi băga pe protestatari la închisoare

O lege foarte periculoasă a puterii, prin care protestatarii riscau de la 1 la 5 ani de închisoare, a căzut la Senat în urma intervenţiei senatorului Diana Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România.

Proiectul de lege care a căzut marţi în Senat în urma intervenţiei dure a senatorului Diana Şoşoacă propunea modificarea Codului Penal şi aruncarea protestatarilor la închsioare sub pretextul înăspririi pedepselor pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma atenţionării făcute de senatorul Diana Şoşoacă, proiectul a căzut în Senat, nefiind destule voturi pentru o lege organică. Pericolul însă nu a trecut deoarece proiectul de lege merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională, acolo unde bătălia trebuie reluată.

apiland.ro

Proiect voia creșterea pedepselor cu închisoarea de la 1 an la 5 ani pentru violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, dar introducea la fapte penale şi ”fapta persoanei care, în public, prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică”, stipulând o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Aici se includeau cei care, la proteste, ar fi ”jignit” demnitarii împotriva cărora și-ar fi strigat nemulțumirea, așadar orice protestatar sau persoană care și-ar fi spus nemulțumirea față de un președinte, un ministru, parlamentar sau orice fel de demnitar, ar fi fost aruncat în închisoare.

Legea ar însemna efectiv sfârșitul protestelor din România și ar fi obligat românii la cenzură totală în timpul protestelor, când ar fi trebuit să vorbească frumos despre cei împotriva cărora protestau, pentru că altfel ar fi fost pasibili de închisoare.

Deloc întâmplător, proiectul de lege este inițiat de militarul Nicolae Ciucă și de șeful polițiștilor, ministrul de Interne Lucian Bode, care ar instaura prin această lege un control de tip militar sau polițienesc asupra societății civile.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]