libris.ro

Solidaritate din partea magistratului Angelo Giorgianni și a Organizației Mondiale pentru Viață: Senatorul Diana Șoșoacă este supus în mod nelegitim procedurilor penale

„Senatorul Diana Șoșoacă, secretarul general al OMV România, a fost supus ilegal procedurilor penale deschise de Parchetul Român. Investigațiile efectuate de Parchet se referă la vizita senatorului în orașul Răchiteni unde Diana îi ceruse primarului și medicilor informații despre restricțiile în vigoare în țară. Restricțiile au vizat vaccinarea în masă, iar senatorul cu intervenția ei a reușit să blocheze inițiativa nelegitimă implementată la Răchiteni.

Joi, 9 septembrie, Parchetul din România a anunțat că a deschis un dosar penal în urma incidentelor de la Răchiteni, care l-a văzut pe senatorul Diana Șoșoacă în prim plan. În special, la cererea RFI România, Procurorul General afirmă că anchetele sunt în desfășurare și se referă la „săvârșirea infracțiunilor de anulare a luptei împotriva bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal și perturbarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal ”.
Senatorul Diana Șoșoacă, secretarul general al OMV România, a fost supus ilegal procedurii penale menționate doar pentru că a mers în orașul Răchiteni și a cerut primarului, medicilor și cetățenilor informații despre restricțiile în vigoare în țară. Restricțiile vizau vaccinarea în masă (inclusiv copiii), iar senatoarea cu intervenția ei a reușit să blocheze inițiativa nelegitimă implementată la Răchiteni.
Magistratul italian Angelo Giorgianni la Iași, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă
Magistratul italian Angelo Giorgianni la Iași, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă
În acest sens, judecătorul Angelo Giorgianni secretar general al OMV, s-a declarat calm cu privire la inițiativa judiciară, subliniind-o într-o declarație oficială:
„Arătăm sprijin deplin și încredere necondiționată în senatorul Diana Sosoaca, secretar general pentru România al Organizației Mondiale a Vieții, care, împreună cu organizația însăși, se află în prima linie în apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale la nivel internațional.
Magistratul italian Angelo Giorgianni la Iași, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă
Magistratul italian Angelo Giorgianni la Iași, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă
Credem în instituții și suntem siguri că ancheta nu vrea să revizuiască activitatea Dianei Șoșoacă în Răchiteni, întrucât este legată de o legătură funcțională incontestabilă cu activitatea sa parlamentară.
Într-un stat de drept, necontestarea parlamentară constituie o limită fundamentală și insurmontabilă a exercitării acțiunii judiciare împotriva deputaților, garantând drepturile poporului suveran și libertățile fundamentale și democratice. Într-adevăr, este recunoscut pe plan internațional și nu cred că instituțiile române vor să o dezneagă, că orice activitate de inspecție, diseminare, critică și denunțare politică, legată de funcția parlamentară, desfășurată și în afara Parlamentului , este de necontestat., cu atât mai mult atunci când, ca în cazul în cauză, că astfel de activități sunt într-un fel legate de acte parlamentare tipice sau aceleași sunt legate de opiniile pe care parlamentarul (Diana Sosoaca) le-a exprimat și în Parlament, precum și prevăzute pentru parlamentare statut în articole. 69-72 din Constituția României.
Magistratul italian Angelo Giorgianni la Iași, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă
Magistratul italian Angelo Giorgianni la Iași, împreună cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă
În orice caz, ar trebui specificat faptul că, indiferent de drepturile naționale menționate mai sus, în conformitate cu legislația internațională, în plus, parlamentele naționale trebuie să verifice nu numai în ce măsură puterea executivă respectă drepturile omului, ci trebuie să exercite și un control permanent în această context, evidențiați orice probleme, puneți presiune la nivel instituțional pentru a le remedia și apoi luați inițiativele necesare.
Prin urmare, sperăm la o definiție rapidă a investigației judiciare și la recunoașterea deplinei legitimități a activității senatorului Diana Sosoaca ”.
Poporul român, care în mod istoric apără libertățile și legalitatea fundamentală atât la nivel național, cât și internațional, o iubește și o apără pe campioana legalității și libertății Șoșoacă.
Secretarul general adjunct OMV Despina Spoiala intervine, de asemenea, în această privință, declarând „le cer compatrioților mei să se adune în jurul Dianei Șoșoacă, voce liberă și interpret autentic al preocupărilor și aspirațiilor poporului nostru. Trebuie să ne exprimăm dezacordul cu orice inițiativă care ar putea constitui o intimidare a unuia dintre reprezentanții noștri parlamentari care intervine, ca în acest caz, pentru a proteja libertățile fundamentale ale cetățenilor din Răchiteni. Îi spun Dianei să meargă înainte pentru că suntem alături de ea „.”„, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul Organizației Mondiale pentru Viață (OMV)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info