RSS
TwitterFacebookPinterest

AUR susține fix ceea ce-și dorește UDMR-ul: “Reorganizarea teritorial-administrativă a țării”

Deși la nivel declarativ AUR este împotriva celor de la UDMR, când vine vorba de ceea ce-și dorește cu jind UDMR-ul, reorganizarea teritorial-administrativă a țării, AUR vine și spune că “reorganizarea teritorial-administrativă a țării trebuie să fie o prioritate!”, ridicând mingea la fileu pentru planurile iredentiste ale UDMR-ului, care așteaptă de decenii oportunitatea creării în România a unor enclave etnice pe modelul administrativ al Tirolului de Sud, o marotă cântată în ultimele două decenii cu agresivitate de tot felul de idioți utili sau trădători care se erijează în vectori de opinie și influenceri în România: Sabin Gherman, Lucian Mîndruță, Lucian Boia & comp.

Și acum să vedem ce poate debita AUR, partid pseudonaționalist, pseudoconservator, pseudosuveranist:

“AUR susține că reorganizarea teritorial-administrativă a țării trebuie să fie o prioritate!

Modelul după care funcționează administrația publică din România în prezent nu este sustenabil. O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar și de faptul că statul cheltuie sume uriașe cu pensiile speciale și cu sinecurile din aparatul administrativ.

Soluția există pentru a reduce risipa din bugetul național: reorganizarea teritorială și, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituțiilor statului român cu două treimi.

Pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde la nivel național. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de țară pentru România, care să fie susținut de toate partidele politice și societatea civilă.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și mai multe organizații patronale cu sute de membri au dat un semnal clar în acest sens în momentul în care au solicitat autorităților reorganizarea teritorial-administrativă a țării prin reducerea numărului de județe de la 41 (plus București) la 15 și redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori.

apiland.ro

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține propunerea formulată de CCIR, acesta fiind un punct esențial în cadrul programului de guvernare al AUR pentru eficientizarea administrației publice. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni și cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar și la depolitizarea instituțiilor publice.

Aceste soluții reprezintă un proiect concret pentru ca România să iasă din criza bugetară, economică și socială în care se găsește în acest moment. Totodată, este un pas pentru a pune capăt blocajului administrativ în care ne aflăm.

PSD, PNL, UDMR și USR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluții de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susținem că trebuie făcute de urgență aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că țara nu va mai rezista mult în situația actuală.”, se arată în comunicatul celor de la AUR

Practic, toate baricadele ridicate în ultimele decenii, tot efortul depus pentru a ține piept UDMR-ului de către niște grei ai politicii românești cum au fost Corneliu Vadim Tudor, Adrian Păunescu și mulți alți patrioți români, se poate duce naibii acum cu PRIORITATEA asta de tip “Haules”, pentru reorganizarea teritorial-administrativă a țării?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]