libris.ro

AUR susține fix ceea ce-și dorește UDMR-ul: „Reorganizarea teritorial-administrativă a țării”

AUR susține fix ceea ce-și dorește UDMR-ul: „Reorganizarea teritorial-administrativă a țării”

Deși la nivel declarativ AUR este împotriva celor de la UDMR, când vine vorba de ceea ce-și dorește cu jind UDMR-ul, reorganizarea teritorial-administrativă a țării, AUR vine și spune că „reorganizarea teritorial-administrativă a țării trebuie să fie o prioritate!”, ridicând mingea la fileu pentru planurile iredentiste ale UDMR-ului, care așteaptă de decenii oportunitatea creării în România a unor enclave etnice pe modelul administrativ al Tirolului de Sud, o marotă cântată în ultimele două decenii cu agresivitate de tot felul de idioți utili sau trădători care se erijează în vectori de opinie și influenceri în România: Sabin Gherman, Lucian Mîndruță, Lucian Boia & comp.

Și acum să vedem ce poate debita AUR, partid pseudonaționalist, pseudoconservator, pseudosuveranist:

„AUR susține că reorganizarea teritorial-administrativă a țării trebuie să fie o prioritate!

Modelul după care funcționează administrația publică din România în prezent nu este sustenabil. O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar și de faptul că statul cheltuie sume uriașe cu pensiile speciale și cu sinecurile din aparatul administrativ.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Soluția există pentru a reduce risipa din bugetul național: reorganizarea teritorială și, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituțiilor statului român cu două treimi.

Pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde la nivel național. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de țară pentru România, care să fie susținut de toate partidele politice și societatea civilă.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și mai multe organizații patronale cu sute de membri au dat un semnal clar în acest sens în momentul în care au solicitat autorităților reorganizarea teritorial-administrativă a țării prin reducerea numărului de județe de la 41 (plus București) la 15 și redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține propunerea formulată de CCIR, acesta fiind un punct esențial în cadrul programului de guvernare al AUR pentru eficientizarea administrației publice. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni și cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar și la depolitizarea instituțiilor publice.

Aceste soluții reprezintă un proiect concret pentru ca România să iasă din criza bugetară, economică și socială în care se găsește în acest moment. Totodată, este un pas pentru a pune capăt blocajului administrativ în care ne aflăm.

PSD, PNL, UDMR și USR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluții de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susținem că trebuie făcute de urgență aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că țara nu va mai rezista mult în situația actuală.”, se arată în comunicatul celor de la AUR

Practic, toate baricadele ridicate în ultimele decenii, tot efortul depus pentru a ține piept UDMR-ului de către niște grei ai politicii românești cum au fost Corneliu Vadim Tudor, Adrian Păunescu și mulți alți patrioți români, se poate duce naibii acum cu PRIORITATEA asta de tip „Haules”, pentru reorganizarea teritorial-administrativă a țării?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info