Președinta Ungariei nu a mulțumit la Carei urmașilor ciobanilor și opincarilor care i-au salvat țara de bolșevism în 1919

Președinta Ungariei nu a mulțumit la Carei urmașilor ciobanilor și opincarilor care i-au salvat țara de bolșevism în 1919

Președinta Ungariei vine cu întăriri la Oradea! După vizita președintei Ungariei la Carei și provocările iscate la finalul vizitei, provocări numite de presa aservită ca fiind scandaluri, am avut parte pe diverse canale de socializare și diferite publicații, alături de ceilalți români prezenți, de apelative ca  oaie, valah împuțit, needucat, instigator, prost, cioban dar nu numai. Apelative pe care nu le pot reproduce aici.

Să nu vă supărați dragi maghiari care m-ați făcut în fel și chip, dar toate aceste cuvinte adresate mie și celorlalți români par a denota xenofobie, discriminare, ură etnică, lucruri de care în general vă plângeți voi. V-ați gândit că aceste cuvinte ne jignesc profund pe noi, românii? Ele nu par deloc a fi vorbele unor oameni educați, ba din contră. Adică, fără supărare, dar prin felul UNORA dintre voi de a vă adresa nouă păreți total needucați, vulgari, prost crescuți, xenofobi. Cu atât mai mult cu cât noi nu v-am înjurat pe voi, nici la Carei, nici pe rețelele de socializare. Nu o să vă dăm în judecată, încă, așa cum faceți voi cu românii care spun lucruri care nu vă convin, dintr-un singur motiv. Motivul este că pe noi încă nu ne-a organizat statul român să avem ONG-uri care se ocupă special cu lucrurile acestea, să ne apărăm în fața jignirilor aduse de către străini la noi în țară și de jignirile aduse de către cetățeni români de alte etnii care ne jignesc în acest fel pe rețelele de socializare, fără să le facem noi nimic.

Dacă este să respectăm adevărul, noi, românii, am scandat la Carei  „Trăiască și înflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, lucru care dragi români de etnie maghiară, nu ar trebui să vă supere fiindcă, din câte știm, sunteți cetățeni români de etnie maghiară. Sunteți cei care declarați tot timpul că vreți să trăiți în pace și înțelegere cu noi. Păi, dacă vreți să trăiți în pace și înțelegere cu noi, nu vreți să trăim și să înflorim cu toții? Vreți să trăim și să înflorim numai noi ardelenii? Pe moldoveni și pe munteni să-i lăsăm neînfloriți? Noi ardelenii de etnie română nu suntem egoiști, vrem ca toată țara să înflorească. Deci, nu văd cu ce v-am jignit pe voi cu scandarea noastră ca să scrieți ce ați scris la adresa noastră.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Da, am avut talăngi de oi și opinci, dar nu este un motiv ca să ne jigniți și să ne faceți needucați. Strămoșii noștri au fost ciobani, iar talanga este un element cultural pe care l-am folosit acum pentru că noi nu uităm de unde au plecat strămoșii noștri și am vrut ca președinta Ungariei să știe asta. Și hunii, strămoșii voștri, își sărau carnea sub șei, dar dacă ați fi venit cu șei sau cu sare la dezvelirea monumentului lui Kolcsey, noi nu v-am fi vorbit urât pe rețelele de socializare. Iar câțiva dintre noi au purtat opinci pentru a-i aminti președintei Ungariei, Novak Katalin, că în 1919, la 4 august, românii l-au înlăturat pe bolșevicul Bela Kun și i-au eliberat președintei țara de comunism, ocupând-o. Iar ca element cultural distinct opincile au fost atârnate pe Parlamentul de la Budapesta, pentru ca viitorii președinți ai Ungariei să-și aducă aminte cine i-a ajutat să devină președinți non-bolșevici.

Dar neavând gene de cotropitori și de asupritori, românii au plecat din Ungaria, nu au ținut-o ocupată. Nu au vrut să îi ia Ungariei Balatonul și domeniile Tokay, să bea numai ei vin și să facă numai ei baie. Adică, românii au fost ciobani și opincari, dar s-au comportat ca niște oameni și ca niște domni!

Deci noi, cei care am întâmpinat-o cultural, am vrut să-i spunem președintei că ciobanii și opincarii i-au salvat țara și în loc să ne mulțumească pentru acest lucru, din contră, nu ne lasă țara noastră în pace. Țara noastră, care este și a voastră, a românilor de etnie maghiară. Se cuvenea să depună la  Carei un buchet de flori la monumentul românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 de Ungaria hortystă.

Dar doamna președinte, dacă nu știți, vopsește borne în culorile țării sale într-o țară străină, participă la dezveliri de monumente ilegale care nu au aprobarea autorităților de pe teritoriul acelei țări, încălcând toate normele de drept internațional, minte că merge într-o țară străină ca persoană particulară, dar i se cântă imnul țării sale, lucru care arată că este în vizită oficială, validează un primar care este în totală ilegalitate. După părerea noastră, a românilor, un președinte care face ilegalități pe teritoriul țării lor nu poate fi un președinte corect. Deci, dragi maghiari care ne-ați înjurat, ne-ați înjurat degeaba, noi nu am avut treabă cu voi, noi cu președinta Ungariei, cea care face ilegalități, am avut treabă. Am vrut să-i atragem atenția că greșește a doua oară pe teritoriul României și că nu este frumos pentru un președinte. Iar voi ne înjurați pe noi, românii.

Ce să înțelegem noi românii din reacția voastră? Că voi maghiarii, cei care susțineți mereu că sunteți corecți, susțineți ilegalitățile unei persoane, chiar dacă este ea președinte? Pentru niște unguri educați, cu principii imperiale, nu-i frumos dacă susțineți minciuna, ilegalitatea și încălcarea normelor de drept internațional! Or, dacă susțineți ilegalități, atunci nu-i frumos să susțineți că sunteți corecți. Să ne anunțați pe rețelele de socializare ce susțineți că susțineți! Susțineți că sunteți corecți sau susțineți ilegalitățile președintei? Dacă susțineți ilegalitățile, vă rugăm să ne spuneți și de ce? Dacă încă mai sunteți corecți!

Dovadă că noi românii am fost corecți față de voi, este că acolo, la Carei, nu v-am înjurat și nu am avut treabă cu voi, deși eram unii lângă alții. Păi, dacă la fața locului nu ne-am înjurat reciproc, atunci de ce ați făcut-o pe rețelele de socializare? Este adevărat, noi, românii, am mai dat cu câte un huo, dar știți că acel huo nu era împotriva voastră, ci împotriva unui președinte dintr-o țară străină care nu vă respecta țara a cărei cetățeni sunteți și voi. E drept că majoritatea dintre voi aveți și cetățenie maghiară, dar ar fi trebuit să fiți oripilați și ați fi avut dreptul să ne înjurați ca cetățeni maghiari, pe noi, românii, dacă noi am fi mers la Budapesta să-i cântăm imnul României lui Iohannis, fiindcă ar fi vopsit o bornă în culorile României la Pecs și ar fi dezvelit la Bekescsaba statuia lui Andrei Mureșanu pe care ar fi stat scris „Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte/ În care te-adânciră barbarii de tirani…..”.

După vizita președintei Ungariei, ca să nu greșesc, deși eram sigur că așa este, am citit din nou Constituția României, care spune așa la chiar primul capitol: (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Se pare că președinta Ungariei nu știe asta. Sau nu vrea să știe asta. Voi știți asta? Trebuie să știți dacă sunteți corecți!

Dar, dragi maghiari care m-ați înjurat, ce să ceri unui președinte străin? Se pare că nici domnul Iohannis, etnic german, din neamul socotit cel mai corect (îmi pare rău pentru voi ungurii, dar neamul lui este socotit cel mai corect), președintele nostru, al României, nu cunoaște Constituția. Nici domnul Ciucă, etnic român, premierul nostru, al României, nu o cunoaște. Înțelegem că nici șeful SRI, domnul Helvig, sălăjean de-al meu, din Zalău, nu cunoaște Constituția României. Domnul Helvig, cel care ar fi trebuit să ia măsuri ca ilegalitățile pe care le-a făcut președinta în România să nu se întâmple, este evreu-maghiar? Nu este o problemă, ne bucurăm că sunteți reprezentați atât de bine și avem tot respectul pentru zona etnică din care provine și domnul Helvig!

Deci, avem la conducerea României trei oameni de trei etnii diferite. Înseamnă că românii își respectă etniile atât de mult încât le investesc să îi conducă, fiindcă românii au considerat în momentul investirii lor, că cei care sunt socotiți vârfurile etniilor sunt corecți și merită acest lucru, să îi conducă pe români. Se numește încredere. Dar, dacă se dovedește că cei trei nu sunt corecți, ce ziceți că ar trebui să le facă românii? Să mai aibă încredere în etnii și în cei care le reprezintă? Ceea ce îi leagă pe cei trei și lucrul pentru care ei se află acolo, este faptul că au jurat pe Biblie să apere România și Constituția ei.

Ceea ce îi leagă pe cei trei este faptul ne-am pus cu toții încrederea în ei să ne conducă, încredere care funcționează pe principiul respectării de către ei a Constituției României și a legilor țării. Așa au jurat și așa scrie în fișa posturilor lor. Și atunci dragi maghiari înjurători și de toate felurile, de ce niște oameni din niște neamuri atât de corecte nu respectă jurământul dat, dau voie ilegalităților să se întâmple, permit circul acesta ieftin pe care îl face președinta Ungariei în țara noastră, care este și a voastră, deși au jurat toți trei să apere România, Constituția ei, poporul ei indiferent de etnie? De ce președinta Ungariei nu este nici ea corectă? De ce permit programatic ca președinta Ungariei să vină în România și să încalce legile țării pe care ei au jurat să o apere. Ce ziceți, dacă va fi ca Ardealul să se rupă de România sub conducerea lor, deși au jurat pe Biblie că nu trebuie să fie așa, vă întrebăm pe voi ca oameni corecți, ar fi socotiți de către noi trădători de țară, sau nu, cei trei?

Dacă sub conducerea lor s-ar întâmpla acest lucru, ar trebui să fie judecați de înaltă trădare pentru nerespectarea Constituției și a integrității României? Vă întreb pe voi ca oameni care susțineți că sunteți corecți! Mă bazez pe voi să răspundeți argumentat. Eu nu afirm că aceste lucruri se vor întâmpla, Doamne ferește, doar întreb! Nu zic că va fi așa, dar dacă prin absurd ar fi așa, ce ziceți ce ar trebui să se întâmple cu ei? Ar fi socotiți, sau nu, trădători cei trei? Dragi maghiari, vă rog să răspundeți argumentat. Așteptăm răspuns pe rețelele de socializare. Nu ne mai înjurați, că nu-i frumos! Fiți corecți!

P.S. Se aude că vine iar președinta Ungariei la Oradea pe 4 iunie. Cică ar veni să celebreze ziua Trianonului și va veni să dezvelească din nou alte statui cu personalități maghiare. De data asta vine cu întăriri, fiindcă vine și premierul Orban. Probabil se așteaptă la intemperii și premierul va fi numai bun de ținut umbrela președintei. Fiindcă vizitele acestea continue par preambulul unui plan de rupere a țarii noastre, cu acordul celor trei etnici-șefi ai noștri, ce ziceți, să mergem noi românii să o întâmpinăm pe președintă din nou la Oradea? Sau nu? Cu talanga și opinca.

De data asta se anunță mult mai mulți români. Ne organizăm și noi. Ce să facem dacă pe noi nu ne organizează statul român să-l apărăm? Ne organizăm noi. Cei care reprezintă statul român vă organizează tot pe voi. Și vă asigură protecție tot vouă, ceea ce înseamnă discriminare pentru noi, românii.

Și apoi zic de noi că nu ne pot organiza, că nu putem fi organizați. Sau să vă lăsăm la Oradea numai pe voi, împreună cu Novak, Orban, Iohannis și Helvig? Pe Ciucă nu-l punem, că ceilalți l-au pus numai la număr și numai de decor, fiindcă nu cunoaște decât cuvântul da! Fiind etnici din neamuri de neamuri, o să fiți corecți la Oradea? Dacă nu o să fiți, ce să vă facem? Întreb, nu dau cu parul!

Emanuel Petran

Preluare Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info