La 21 Iulie 1969 a fost inaugurat Combinatul petrochimic Pitești

Combinatul Petrochimic Pitești era inaugurat de Nicolae Ceauşescu pe 21 iulie 1969. Directorul fondator al combinatului era argeșeanul Costache Sava. Nicolae Ceaușescu fusese deputat de Pitești în Marea Adunare Națională în perioada 1959-1969, astfel că participarea sa la această inaugurare era pentru Ceaușescu ca o încununare a muncii sale ca “deputat” în Marea Adunare Națională pentru județul Argeș.

Prin hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1655 de la data de 19 august 1969, s-a comasat prin absorbție cu data de 1 august 1969, Uzina Chimică Pitești la Combinatul Petrochimic Pitești.

“Pe 21 iulie 1969, în prezența președintelui de atunci, Nicolae Ceaușescu, avea loc inaugurarea oficială a Combinatului Petrochimic Pitești, director fondator fiind argeșeanul Costache Sava.
Cu câțiva ani în urmă, în 1966, fuseseră puse bazele Platformei Industriale Sud Pitești, apoi intrase în producție Uzina Negru de Fum.”, scria jurnaluldearges.ro

“Totul începea cu Uzina Negru de Fum, primul pas spre înființarea Combinatului Petrochimic Pitești. Directorul fondator al combinatului a fost argeșeanul Costache Sava.Inaugurarea oficială a avut loc la 21 iulie 1969, în prezența președintelui de atunci, Nicolae Ceaușescu. De-a lungul anilor, au intrat în producție alte două rafinării și numeroase instalații.”, scria ziarulargesul.ro