Acțiune de redecorare a bornelor de la Colții Trascăului. în Ardeal doar tricolorul românesc!

De mulți ani, la Colții Trascăului (la limita dintre județele Cluj și Alba) se duce o luptă în jurul a două borne topografice, acestea sunt constant vopsite în culorile drapelelor României sau Ungariei. În data de 12 August, membrii Comunității Identitare s-au deplasat în zonă și au urcat pe munte, la peste 1.100 de metri altitudine.

Aceștia au vopsit cele două borne (care în momentul acela erau în culorile Ungariei) în culorile steagului României: roșu galben și albastru. Acum, deasupra satelor Rimetea și Colțești domină cel mai important simbol românesc!

Avem convingerea că pe teritoriul României, mai ales în Ardeal, unde extremiștii unguri, adepți ai antiromânismului, incită la separatism și destrămarea țării, tricolorul românesc trebuie să aibă prioritate! Legea privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema Românie spune clar la Art. 6 că:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

 „ Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.” 

Chiar dacă autoritățiile corupte, bolnave de xenofilie, uită de multe ori de existența acestei norme, tinerii naționaliști vor cinsti mereu drapelul național, simbol ce îi reprezintă pe toți românii.

Credem cu tărie că pe pământul nostru strămoșesc nu trebuie ridicat nici un steag, decât acela al istoriei neamului nostru, plină de lupte și jertfe. Îi încurajăm pe toți românii care merg la Colții Trascăului și în împrejurimi, în această zonă superbă, să redecoreze cele două borne în culorile steagului românesc, de fiecare dată când le găsesc vopsite în alte culori! Să fim mândri că suntem români și să afișăm oriunde călcăm sfântul nostru tricolor!

comunitateaidentitara.com

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

14 august 1906 - Simeon Blajovan, preot în Hodoş, e osândit la 1 lună temniţă şi 10 coroane amendă, pentru „violenţă” faţă de autorităţi în decursul alegerilor parlamentare

mar aug. 15 , 2023
Preoțimea română a jucat un rol foarte important pentru unirea Transilvaniei, Banatului și Crișanei cu România. Pentru activitatea lor, preoții români au îndurat o grămadă de samavolnicii din partea Ungariei. Agresivitatea statului maghiar, îndreptată în mod special împotriva preoților români ortodocși, a fost una de o amploare și de barbarie […]
14 august 1906 - Simeon Blajovan, preot în Hodoş, e osândit la 1 lună temniţă şi 10 coroane amendă, pentru „violenţă” faţă de autorităţi în decursul alegerilor parlamentare

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro